2013. december 13., péntek

Premier League: Két csúcsderbi a hétvégére - előzetes

Ahogyan az megszokhattuk az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) nincsen megállás, főleg ilyenkor az év végén, az ünnepi, decemberi időszakban. A csapatok 16. karikára kanyarodnak rá, ezúttal sem maradunk jó meccsek és rangadók nélkül, nézzük miből él a hétvégén az angol futball szerelmese.  

A forduló csúcsrangadójával kezdődik kezdődik meg a meccsdömping szombat délután. A Manchester City a listavezető Arsenal ellen száll ringbe, az összecsapás igazi futballcsemegének ígérkezik. Az Ágyúsok hét közben Nápolyban szenvedtek vereséget, míg a City a Bayern München otthonában tudott fordítani és nyerni. A legutóbbi fordulóban mindkét csapat döntetlent játszott, jelenleg hat pont van a felek közt Wenger tanítványai javára. A két csapat legutóbb barátságos meccsen találkozott, akkor a City otthonában 3-1-re az Ágyúsok nyertek.

A folytatásban a Cardiff és a West Brom kiesési rangadót vív, míg az utóbbi hetekben jól szereplő újonc Crystal Palace a Chelsea otthonába látogat. Jose Mourinho tanítványai a Stoke elleni nemvárt vereséget feledtetnék szurkolóikkal. Az edzőváltáson áteső és azóta egy győzelmet begyűjtő Fulham a nyolc meccse veretlen Everton otthonába látogat. A Newcastle az utóbbi hetekben jelezte dobogós szándékát, az út felfelé a Southampton legjobbjain keresztül vezet, egy igen jó mérkőzésre van kilátás a "Francia Kastélyban". Kiesési derbit vív a West Ham és a liga utolsó Sunderland. A játéknapot pedig a Hull és a Sotke összecsapása zárja.

Vasárnapra három meccs marad, a Manchester United az Aston Villa otthonába látogat és számukra szinte kötelező nyerni. Ha nem, akkor óriási gondok lesznek, ugyanis a nemzetközi porond így is nagyon távolodik, újabb fiaskók, botlások nem férnek bele. A "kanárik" vendége lesz a walesi Swansea, míg a forduló zárómeccsén szintén egy kiváló derbit láthatunk a Spurs és a Liverpool előadásában. Mind a Tottenham, mind pedig a "vörösök" megnyerték utóbbi két meccsüket. A hazaiak csütörtökön az Anzhi ellen diadalmaskodtak az Európa Ligában, míg Suarez és társai pihenhettek. Ez akár döntő is lehet...

Szombat
13:45 Manchester City - Arsenal (DigiSport 1)
16:00 Cardiff City - West Bromwich
16:00 Chelsea - Crystal Palace (DigiSport 1)
16:00 Everton - Fulham
16:00 Newcastle United - Southampton
16:00 West Ham United - Sunderland
18:30 Hull City - Stoke City (DigiSport 2)

Vasárnap
14:30 Aston Villa - Manchester United (DigiSport 1)
14:30 Norwich City - Swansea
17:00 Tottenham - Liverpool (DigiSport 1)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése