2013. december 13., péntek

La Liga: Kemény meccs előtt a Barca és az Atletico - előzetes

Hétvégén folytatódik a spanyol labdarúgó-bajnokság (La-Liga), melynek 16. fordulójához érkezett a mezőny. Ezúttal sem maradunk remek párharcok nélkül, mid a Barca, mind pedig az Atletico előtt egy nehezebb akadály torlódik, míg a Real Madrid viszonylag könnyebb ellenfélre készülhet. Nézzük mit tartogat a spanyol pontvadászat annak szerelmesei számára. 

A forduló nyitómérkőzésére péntek este kerül sor, ekkor az újonc Elche látogat a liga jelenleg legrosszabb szériáját futó Levante gárdájához. A hazaiak zsinórban négy meccset buktak, a párharc középcsapatok csatájának számít.

Szombaton négy órakor a Real Madrid kezdi a játéknapot, melynek ellenfele a kiesőzóna elől menekülő Osasuna lesz. A folytatásban a Vallecano fogadja azt a Granadát, mely vendéglátója előtt áll négy ponttal. A forduló egyik legjobban várt meccse a Barcelona és a Villareal összecsapása lesz, az újonc együttes remek szezont fut és bizony számolni kell velük. Ennek ellenére a Nou Camp eddig egy bevehetetlen erődnek bizonyult, mind a hét meccsét megnyerte a katalán csapat, mely a Bilbao elleni vereséget szeretné feledtetni. A játéknap zárómeccsén a rendkívül pocsék szezont futó Málaga fogadja a meglepően jól muzsikáló Getafét, mely a nemzetközi kupaindulásért van harcban.

Vasárnap négy meccset rendeznek, a játéknapot délben az utolsó előtti Almeria és a tizedik pozícióban tanyázó Espanyol összecsapása nyitja meg. A folytatásban a Real Sociedad fogadja a katasztrofális mutatókkal rendelkező Betis gárdáját, mely utolsó a La Ligában és nagyon nagy szüksége van a pontokra. Igen pikáns párharcnak ígérkezik a Sevilla és a Bilbao összecsapása. A hazai együttes zsinórban három meccset nyert és ott toporog a nemzetközi kupaindulást érő helyek küszöbén, míg az andalúzok jelenleg negyedikek, legutóbb pedig a Barca veretlenségét vették el. Késő estére marad az Atletico Madrid és a Valencia összecsapása, a két név önmagáért beszél, reméljük a mérkőzés is hasonló színvonalat képvisel majd.

A forduló zárómérkőzése hétfő estére marad, mikor is  a kiesőhelyen álló Valladolid fogadja Celta Vigo csapatát. 

Péntek
 21:00 Levante - Elche

Szombat
16:00 Osasuna - Real Madrid (Sport 1)
18:00 Rayo Vallecano - Granada
20:00 Barcelona - Villarreal (Sport 1)
22:00 Málaga - Getafe (Sport 1)

Vasárnap
12:00 Almería - Espanyol
17:00 Real Sociedad - Betis
19:00 Sevilla - Athletic Bilbao (Sport 2)
21:00 Atlético Madrid - Valencia (Sport 2)

Hétfő
22:00 Valladolid - Celta Vigo

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése