2013. december 26., csütörtök

Premier League: Karácsonyi forduló csúcsderbivel - előzetes

A többi nagy ligával ellentétben az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) ilyenkor sincs áll meg! A december mindig egy őrült, flúgos futam, így van ez idén is. Csütörtökön a csapatok komplett fordulót játszanak, így melegítve a hétvégi meccsekre. Nézzük mit kínál a 18. forduló menetrendje. 

Az ünnepi fordulót a Hull City és a Manchester United összecsapása nyitja. A felfelé igyekvő, ám igen csak lemaradott Moyes csapat nem számíthat könnyű meccsre, pár hete a jelenleg listavezető Liverpool kapott egy hármast a KC stadionban.

A folytatásban 16 órakor igazi meccsözön köszönt be, nyolc párharcot játszanak egy időben. A legutóbbi három meccsén vereséget szenvedő Aston Villa fogadja a kiesőzónában tanyázó és onnan elvágyódó Crystal Palace gárdáját. Az újonc Cardiff City a leszálló agban lévő Southamtont fogadja, mely immáron a felsőház alsó részéhez tartozik csupán. Az élen nagy a harc, így nem igazán fér bele egy-egy botlás. Jose Mourinho csapata a Chelsea otthon fogadja a Swansea csapatát, mely elvesztette spanyol vezéregyéniségét Michu személyében. 

Tovább folytatná remek sorozatát az Everton, mely immáron tíz meccse nem talált legyőzőre és ott toporog a nagyok között, harcban a dobogóért, bajnoki címért. Ezen a napon a liga utolsó Sunderland tornyosul majd a liverpooli csapat elé. Két jó formát mutató középcsapat összecsapását hozza a Newcastle United és a Stoke összecsapása, a vendégek a felsőházban maradásért lépnek gyepre, míg a "Szarkák" az Evertont vennék üldözőbe és tartanák maguk mögött a Spurs, United duót.

Alsóházi rangadót vív egymással a Norwich és a kiesőzónában toporgó Fulham. Az edzőváltáson áteső Spurs ezúttal Gera Zoltán csapatát a West Bromot fogadja, míg a bajnoki tabella éléről letaszított Arsenal a West Ham otthonában szerezné vissza az éllovas pozíciót, ehhez persze kell egy a számukra megfelelő eredmény a forduló rangadóján!

A rangadó! A két leggólerősebb csapat a ligában, két igazi gyilkos, a Manchester City és a Liverpool, avagy Suarez és Agüero külön összecsapása. Nincs mit fényezni, az egész világ ezt a párharcot várja csütörtökön. A City hazai környezetben frenetikus mérleggel bír, nyolc meccs nyolc győzelem és 35-5-ös gólarány! A pool vendégségben eddig igen csak bukdácsolt, legutóbbi öt meccséből csak egyet nyert meg, de azt 5-0-ra a Spurs ellen.

Íme a 18. forduló menetrendje!
13:45 Hull City - Manchester United (DigiSport 1)
16:00 Aston Villa - Crystal Palace
16:00 Cardiff City - Southampton
16:00 Chelsea - Swansea
16:00 Everton - Sunderland 
16:00 Newcastle United - Stoke City
16:00 Norwich City - Fulham
16:00 Tottenham - West Bromwich
16:00 West Ham United - Arsenal (DigiSport 1)
18:30 Manchester City - Liverpool (DigiSport 1)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése