2013. december 28., szombat

Premier League: Az esztendő utolsó fordulója - előzetes

A csütörtöki Boxing Day után hétvégén sem pihenhetnek az angol labdarúgók, a Premier League robog tovább, a pontvadászat a feléhez érkezik, a 19. forduló végeztével. Nézzük miből élnek a labdarúgás, az angol foci szerelmesei az előttünk álló két napban. 

A szombati nyitómérkőzésen két elképesztően rossz formát mutató együttes a West Ham és a West Brom csap össze. Gera Zoltán együttese immáron nyolc meccse nyeretlen zsinórban és szépen, magabiztosan közelít a kiesőzóna felé, míg a "Kalapácsosok" utolsó előttiek és utóbbi öt meccsükön csupán egy pontot hoztak! 

Az Aston Villa és a Swansea találkozóján két olyan gárda csap össze, mely egyaránt nem tudott nyerni az utóbbi négy meccsén, míg a Hull City és a Fulham összecsapása egyaránt alsóházi rangadónak számít. A hétközi derbin a pool ellen diadalmaskodó és jelenleg ezüstérmes Manchester City otthon fogadja az újonc Palace gárdáját, mely előzetesen sok jóra nem számíthat. A felfelé ívelő pályát mutató "Vörös Ördögök" a Norwich otthonában gyűjtenék be zsinórban negyedik győzelmüket. A játéknap zárómeccsén két potenciális kiesőjelölt a Cardiff és a Sunderland méri össze tudását.

Vasárnapra négy mérkőzés marad, négy igen csak szép párharc. Szombaton felvonul az alsóház, vasárnap pedig a felsőházé lesz a főszerep. A hétközi fordulóban tíz meccses veretlenségi sorozatát elvesztő Everton a Southampon csapatát fogadja, mely hosszú idő után tudott újra nyerni legutóbb. Igazi inyencségnek ígárkezik az Arsenal vendégjátéka a "Francia Kastélyban". A Newcastle nagyon elkapta a fonalat, a francia játékosok rendesen viszik a csapat szekerét, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a klub hatodik helyezése és az, hogy csupán hat pontra vannak az első helytől. Wenger csapata számára természetesen csak a győzelem az elfogadható, de ez a meccs nem tartozik a könnyen hozható meccsek kategóriájába. Az igen csak gólínségben szenvedő Spurs a tizedik Stoke gárdáját fogadja, mely hét közben kiállítás miatt elvesztette két kezdőemberét és kapott egy ötöst, így nem éppen vannak jó passzban.

Végül pedig a forduló legjobban várt meccse, a Chelsea és a Liverpool összecsapása, avagy a harmadik és a negyedik helyezett párharca. A "vörösöknek" kijut a héten a jóból, A Manchester City elleni csütörtöki meccset követően ezúttal si egy közvetlen rivális otthonában kell, vagy kellene bizonyítani. Mourinhot a csatárjai gólinsége kergeti lassan őrületbe, de előfordulhat, hogy vasárnap a bombaformában lévő Suarez neve ég majd bele a portugál tréner agyába, amennyiben védői kapitulálnak. A két csapat legutóbb bajnoki meccsen a Liverpool otthonában találkozott, akkor 2-2 lett a végeredmény, a londoniak pályaválasztásával pedig 1-1-es döntetlen született a tavalyi szezonban.

Szombat
13:45 West Ham United - West Brom (DigiSport 1)
16:00 Aston Villa - Swansea
16:00 Hull City - Fulham
16:00 Manchester City - Crystal Palace
16:00 Norwich City - Manchester United (DigiSport 1)
18:30 Cardiff City - Sunderland (DigiSport 1)

Vasárnap
14:30 Everton - Southampton (DigiSport 2)
14:30 Newcastle United - Arsenal (DigiSport 1)
17:00 Chelsea - Liverpool (DigiSport 1)
17:00 Tottenham - Stoke City (DigiSport 2)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése