2013. december 28., szombat

Hatalmas küzdelem és hat gól a forduló nyitányán

A 2013-as naptári év utolsó Premier League fordulójának nyitómeccsén két a kiesés ellen küzdő csapat a  West Ham és a West Brom csapott össze. A szurkolók hat gólt, hatalmas küzdelmet és pontosztozkodást láthattak. 

Ezúttal Gera Zoltán nélkül utazott a West Ham United otthonába a West Brom, mely egyetlen igazi támadóval lépett pályára Anelka személyében. A túloldalon pályán volt Tomkins a részeg vandál, aki ellenállt még a rendőri intézkedésnek is pár napja egy balhésra estén. 

A csapatok nem köntörfalaztak, a vendégek mindjárt nekirontottak ellenfelüknek és a 4. percben Brunt révén oldalhálót találtak. A kirágásból azonban gól született a túloldalon, a labdát a középpályán csúsztatták meg, mely egy passz után  Joe Cole elé került, aki nem kegyelmezett és a bal alsóba helyezte el a játékszert.

A 11. percben aztán gúnyosan, viccesen megjegyezhettük, hogy Tomkins biztosan kapott a rendőröktől, ugyanis kényszerű csere miatt Demel jött a helyére, ez pedig nagy gondot jelentett a "kalapácsosok" számára, ugyanis a védelemben nem igazán feszengett egy igazi középső védő sem. Ezt követően a mezőnyjátéké lett a főszerep, sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk, a vendégek uralták a játékot. A 31. percben egy Demele helyzetet jegyezhettünk fel, majd konstatálhattuk, hogy némileg magához tért a hazai csapat. A végjáték azonban a vendégeknek sikeredett jobban!

A 40. percben Anelka talált a kapuba, ezzel pedig hatodik Premier League klubjában jegyzett gólt és egy hosszú időszakot tört meg, ugyanis legutóbb 20011-ben a Chelsea színeiben talált be a ligában. Ha lúd akkor pedig legyen kövér, a francia támadó a hosszabbítás első percében duplázott, így a vendégek vonulhattak előnnyel a szünetre. Fontos megjegyezni Carton Cole belépőjét, mely igen csak piros színűre sikeredett, ám a játékvezető csupán sárgával büntetett.

A folytatásban mindjárt egy Anelka lövést jegyezhettünk fel, ám a kapura húzott labda gyengére sikeredett, így a triplázás elmaradt. A túloldalon egy távoli Rat löketet jegyezhettünk fel, melyet Foster mondhatni könnyedén hatástalanított. Az 53. percben tovább növelhette volna előnyét a West Brom, ám Barahino lövése ha centikkel is de a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. 

A 63. percben aztán a csereként pályára lépő Maiga eresztett el egy remekül megtekert lövést, melyet Foster hatalmas bravúrral tolt szögletre. Ez csak a kezdet volt! Pár őrült perc kezdete! Két perccel később ismételten Maiga próbálkozott, ezúttal azonban nem emelte meg, csak tekerte, a labda pedig a jobb alsóban kötött ki. A fordításra sem kellett sokat várni két perccel később Nolan gólja után már a hazaiak vezettek. Az öröm nem tartott sokáig, Berahino a túloldalon gyorsan beköszönt, így négy perc alatt három gólt láthatott a publikum, a felek pedig ismét döntetlenre álltak. 

A meccslabda Berahino kezében volt, egy szabadrúgás után a bal kapufát találta telibe. Több gól nem esett, ezzel pedig egy-egy ponttal kellett megelégednie a feleknek egy igazán jó és küzdelmes meccsen. Gera Zoltán csapata így zsinórban nyolcadik meccsén maradt nyeretlen, míg a West Ham továbbra is kieső helyen.

West Ham United - West Bromwich Albion 3-3 (1-2)
G: J. Cole (4.), Maiga (65.), Nolan (67.) ill. Anelka (40., 45+1.), Berahino (69.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése