2013. december 2., hétfő

Hét gól és Fiorentina győzelem

Remek mérkőzést hozott hétfő este a Fiorentina és az újonc Hellas Verona összecsapása. A mérkőzés jó pár fordulatot tartogatott, a helyszínre kilátogató szurkolók nem unatkoztak, hiszen hét gólt és egy piros lapot is láthattak. 

Fiorentina-Hellas Verona 4-3 (3-2)
G: Valero (5., 14.), Vargas (43.), G. Rossi (54.-büntető) ill. Romulo (6.), Iturbe (13.), Jorginho (72.)
Kiállítva: - ill. Jankovic (53.)

Hamar, már az 5. percben rezgett a háló, Valero 18 méteres bombájával nem tudott mit kezdeni Rafael, így a labda a bal alsóban kötött ki. Nem örülhettek azonban sokáig a hazai ultrák, a középkezdést követően egy igen csak erős löketet paskolt maga elé Neto, melyre Romulo érkezett és a hálóba pofozta a játékszert. Hét perccel később aztán már az újonc vezetett, mikor is Toni adott labdát Iturbe lábára, aki elképesztően nagy gólt ragasztott a felsőbe. Örülni a vendégek sem örülhettek sokáig, ők sem vezettek egészen egy percig, hiszen a túloldalon Cuardado passzát követően Valero duplázott, illetve kontrázott rá a pár másodperccel korábban látott veronai találatra. A félidő végére a pontot Vargas tette fel, aki a 43. percben Vecino átadása után a büntetőterület sarkáról talált a kapufa mellé. A gólban igen csak benne volt Rafael hálóőr.

A fordulást követően aztán megfogyatkoztak a vendégek, Jankovic gyűjtötte be második sárgáját, mely korai zuhanyzást jelentett számára. Lévén a szabálytalanság a büntetőterületen belül történt, így tizenegyes következett, melyet a góllövőlista élén tanyázó Rossi értékesített magabiztosan. Igaz a 72. percben Jorginho révén közelebb zárkózott a Hellas, a három bajnoki pont sorsán azonban már nem tudtak változtatni, így a violák örülhettek. 

A Verona zsinórban harmadik győzelmét könyvelhette el, ezzel pedig immáron öt pontra a nemzetközi indulást érő hely, melynek utolsó pozícióját a Fiorentina foglalja el 27 egységgel tízre az éllovas Juvétól.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése