2013. december 2., hétfő

Hat gól és Napoli siker a Stadio Olimpicóban

Az olasz labdarúgó bajnokság (Serie A) 14. fordulójának hétfő esti zárómeccsén a jobb helyezésről álmodó Lazio fogadta a bajnoki vágyakat dédelgető Napoli együttesét. A végén Benitez mester és tanítványai örülhettek. 

Lazio - Napoli 2-4 (1-1)
G: Behrami (25.-öngól), B. Keita (87.) ill. Higuain (24., 72.), Pandev (50.), Callejon (90+1.)

Kiegyenlített játékot hozott a mérkőzés, mely csakúgy mint a korábban lejátszott Fiorentina-Hellas Verona összecsapás kevesebb mint egy perc alatt gólváltást eredményezett. A kaput előbb a Real Madridtól a nyáron érkező Higuain vette be Inler passzát követően, melyre a középkezdés után Behrami válaszolt. Az olasz futballban jártas szurkolók szeme felcsillan és megkérdezik, miért nem 0-2 állt az eredményjelzőn, nos a svájci nagyon megsajnálta a hazaiakat és saját kapuját vette be. Mindkét együttes előtt adódtak remek helyzetek lehetőségek, sőt Higuain még hálót is rezgetett, igaz est lesen állva tette meg, így igazságosnak mondható döntetlennel vonultak az öltözőbe a felek.

A fordulást követően az egykori Lazio kedvenc talált a kapuba, Pandev az 50. minutumban értékesítette Maggio passzát, mellyel ezen az estén nem lett közönségkedvenc. Pláne, hogy a 72. percben ő tetszelgett az előkészítő szerepkörében egy a három a három elleni szituációban remek labdát adott Higuain lábára, aki maga elé vette azt és nem hibázott. A két gólos előny tudatában váltott Benitez, Pandev helyére Dzemailivel erősítette meg a középpályát. Az egykori kedvenc füttykoncert közepedte vonult le, de ez legyen az ő elismerése, hiszen oroszlánrészt vállalt egykosi csapata legyőzésében. Pár perccel a vége előtt aztán nyílttá vált a meccs, mikor is B. Keita vette be Reina kapuját és élesztette fel az akkorra igen csak elszunnyadó reményeket. A totálisan kitámadó hazaiak aztán kaptak még egyet, az i-re a pontot Callesjon tette fel. 

Győzelmével a Napoli harmadik, míg a Lazio mindössze a kilencedik pozícióban tetszeleg. A szereplés, a mai meccs igen erős füttykoncertet váltott ki a Stadio Olimpico közönségétől...

A 14. forduló eredményei:
Parma - Bologna 1:1 
Genoa - Torino 1:1
Catania - AC Milan 1:3
Atalanta - AS Roma 1:1
Cagliari - Sassuolo 2:2
Chievo - Livorno 3:0
Inter - Sampdoria 1:1
Juventus - Udinese 1:0 
Fiorentina - Hellas Verona 4:3

Az olasz pontvadászat állása:
1. Juventus 37 pont, 2. AS Roma 34 p., 3. Napoli 31 p., 4. Inter 27 p. (31-14), 5. Fiorentina 27 p. (28-18), 6. Verona 22 p.,... 8. AC Milan 17 p.,... 18. Livorno 12 p., 19. Sampdoria 11 p., 20. Catania 9 p.

A góllövőlista élmezőnye:
1. Giuseppe Rossi 12 gól
2. Alessio Cerci 8 gól
3.Carlos Tévez , Gonzalo Higuaín, Domenico Berardi, Rodrigo Palacio, José Callejón 7 gól

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése