2013. december 24., kedd

Belga kapus lehet a Videoton első téli szerzeménye

A  Het Nieuwsblad belga lap értesülései szerint a Cercle Bruges korábbi kiválósága, jelenleg mellőzött hálóőre Magyarországra, azon belül pedig Székesfehérvárra szerződhet a télen. 

A 30 esztendős Bram Verbist 2007-ben szerződött a Cercle Bruges gárdájához és hosszú ideig volt a csapat első számú hálóőre, míg nem az idei szezonra Joris Delle korábbi francia utánpótlás válogatott hálóőr kiszorította. Verbist mindössze 4 meccsen kapott idén szerepet, a kevés lehetőség pedig a távozásra készteti.

A hálóőr tavaly majdnem az NB I-be szerződött, akkor az Újpest vette fel vele a kapcsolatot, ám már nem volt idő, lezárult a piac, így a transzfer is elmaradt, ezt maga Bram mondta el korábban. A kérő most ismét magyar lehet, a Videoton személyében, melynek a hálóőr lehet az első januári igazolása. Verbist szerződése 2014-ben járna le, piaci értékét 750 ezer euróra taksálják.

A Cercle Bruges színeiben 168 mérkőzésen lépett pályára, és ez idő alatt 221 gólt kapott, ami 1,3 gólos meccsátlagot jelent. A mögötte elterülő kaput 45 alkalommal védte meg kapott gól nélkül. A csúnya őszi véghajrát záró Videoton csapatánál jelenleg három kapus dolgozik az első keretnél Pajovic, Tujvel és Calatayud személyében.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése