2013. november 26., kedd

Bajnokok Ligája: Sok minden eldőlhet kedden - előzetes

Egy kis szünetet követően a csoportkörök utolsó előtti fordulója kezdődik meg kedd este, a tét pedig itt már nem babra megy, ugyanis sokan az életben maradásért, a továbbjutásért küzdenek, míg van aki az Európa Ligába való részvételért vagy fogalmazzunk úgy lepottyanásért száll harcba. A forduló és egyértelműen a nap legnagyobb párharca a Dortmund és a Napoli összecsapása lesz. 

E csoport:
20:45 Basel - Chelsea
20:45 Steaua Bukarest - Schalke 04

Jose Mourinho legénysége, alias a Chelsea a Basel otthonába látogat és bizony van miért visszavágni, hiszen Londonban hazai közönsége előtt égtek meg a kékek svájci ellenfelükkel szemben. A vendégek azonban viszonylagos nyugalommal ugorhatnak neki a meccsnek, a három pont ugyanis a Basel számára fontosabb, amennyiben a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában szeretnék találni magukat. Egy megjegyzés! Emlékezzünk, mikor a Manchester United járt pórul a Basel által. Na de erre azért most elég kicsi az esély, a kékek pozíciója igen csak biztos.

A csoport másik meccsén Szalai Ádám látogathat ismételten Bukarestbe, ahol a Steaua vérmes szurkolóival kell ismételten farkasszemet néznie a magyar támadónak, persze ha egyáltalán lehetőséget kap edzőjétől. A Steaua számára ez az utolsó szalmaszál és csakis a győzelem az elfogadható, amennyiben életben akarja tartani továbbjutásról szóló reményeit, de hasonló szereplés kell, ha nem csoport utolsóként szeretnék befejezni a sorozatot. A Schalke számára szintén nagyon fontos a három pont, mert egy Basel győzelem esetén az ő botlásuk helycserét jelentene a tabellán.

F csoport:
20:45 Arsenal - Marseille
20:45 Dortmund - Napoli (Sport 1)

A szezon halálcsoportja, a kvartett, ahonnan egy nagyágyú biztosan kiesik! Az Arsenal van a legjobb helyzetben jelenleg, hiszen az eddig pont nélküli Marseille következik otthon, és legutóbbi dortmundi diadaluk óriási előnyt jelent számukra. nekik nincs más dolguk, mint megverni francia ellenfelüket és nézni, mint Rozi a moziban, persze a Marseille nem adja ingyen a pontokat.

A nap és az egész forduló legnagyobb izgalommal várt meccse a tavalyi döntős Dortmund és a Napoli összecsapása, mely kötelező győzelmet ígér a németek számára, ha nem akkor viszont látásra Bajnokok Ligája. A gond csupán az, hogy a védelemből négy kezdő ember hiányzik Hummels, Schmelzer és Subotic személyében, így mondhatjuk azt is, hogy egyel többet kell lőni, mint a Napoli. Ez a meccs nem egy kislányfoci lesz, tudják a felek, miről hivatott dönteni a mérkőzés. Apropó hangolás! Mindkét együttes vereséget szenvedett hétvégén hazai pályán...

G csoport:
18:00 Zenit - Atletico Madrid (DigiSport 1)
20:45 Porto - Austria Wien

Az Atletico Madrid úgy utazhat a Zenit otthonába, hogy a csapat már biztos továbbjutó, sőt biztos csoportelső két fordulóval a vége előtt, így abszolút nem lenne meglepetés, ha egy tartalékos "Matracosokat" látnánk a kora esti meccsen. Fogadni nem mernék rájuk, ellenben a Zenit, mely jelenleg második és győzelem esetén tarthatja ezt a pozíciót, nagyot lépve a legjobb 16 felé.

A kvartett másik meccsén este a Porto már azzal a tudatban léphet pályára hazai közönsége előtt, hogy tudja, vagy üldözők lesznek, vagy pedig meglesz az esélyük az előzésre. Az ellenfél az osztrák Austria Wien együttese lesz, mely eddig csak a Zenit ellen tudott egy 0-0-ás eredményt felmutatni, és négy meccs után nulla lőtt góljuk van. A vendégek számára még az Európa Liga elérhető cél lehet, de nem gondoljuk, hogy reális.

H csoport:
20:45 Ajax - Barcelona  (DigiSport 1)
20:45 Celtic - AC Milan (DigiSport 2)

Ha valamikor, akkor most ott az esély az Ajax előtt, hogy megverje a katalán óriást, mely ezer sebből vérzik, a fél kezdőcsapat sérült, ám még így is igen erős összeállításban léphetnek majd pályára a csoportelsőség megszerzésének érdekében. Egy biztos, a holland bajnok foggal és körömmel fog hajtani a győzelemért, hiszen a második pozíció még teljesen nyitott. 

A csoport másik meccse egy fantasztikus párharcnak ígérkezik, hiszen a borzasztóan rossz szezont futó AC Milan a Celtic vendégeként szerepel, abban a stadionban, ahol sok nagy csapat megégett mát az utóbbi években, köztük az FC Barcelona. A Milan egy vereséggel pontot tehet a szezonjára, hiszen az könnyen a kiesést jelentheti számukra. Egy végletekig kiélezett küzdelmes és forró légkörű meccsre lehet számítani.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése