2013. március 23., szombat

VB-selejtezők Óceánia: Új-Zéland nyerte a rangadót, eldőlt minden

Egy fordulóval a vége előtt biztossá vált, hogy Új-Zéland válogatottja lesz az a csapat, mely megmérkőzhet a pótselejtezőn Dél-Amerika küldöttével. A rivális Új-Kaledónia elleni meccs nem volt könnyű, a vártnál nehezebb meccset hozott, míg a fekete bárány Tahiti megszerezte első győzelmét és első góljait. 

Az OFC névre hallgató selejtező sorozat egyenes ágon nem ad világbajnoki résztvevőt, hanem a kvalifikáció nyertese pótselejtező párharcot vívhat egy dél-amerikai ellenféllel, mely szintén pótselejtezős helyen végzett. Ez a selejtező sorozat Európához képest roppant előrehaladott állapotban van, hiszen itt már öt forduló lezajlott és a térségből csupán már négy csapat van/volt talpon talpon. Salamon-Szigetek, Új-Kaledónia, Új-Zéland és Tahiti. Ez már a selejtező harmadik szakasza és ebből is csupán egy forduló van vissza, azonban lényegi kérdés már nincsen.

Új-Kaledóniának nyernie kellett volna, ahhoz hogy egalizálja a pontjait Új-Zélanddal szemben. A mérkőzés korai szakaszában megszerezte azonban a vezetést Killen révén a haza csapat, de a vendégek nem vallottak szégyent és a második félidőben sikerült az egyenlítés. Más a döntetlen is nagy bravúr lett volna, azonban a hosszabbítás negyedik percében jött Smith és minden lényegi kérdést eldöntött.

A csoport másik meccsén a csoport fekete báránya Tahiti nagy meglepetésre gólt lőtt, sőt a három pontot is begyüjtötte és ezzel maga mögé utasította Salamon-szigetek együttesét. 

A tabellára ránézve jól látható, hogy kettészakadt csoportról van szó, a továbbjutásért csupán két csapat vívott. Az utolsó forduló már csupán barátságos jelleggel bír majd...

OFC 5. forduló

Új-Zéland - Új-Kaledónia 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Killen (10.), Smith (90+4.) ill. Lolohea (56.)

Tahiti - Salamon-szigetek 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Bourebare (28.), Vallar (83.)

Csoport állása: 1. Új-Zéland 15 p. (15-2), 2. Új-Kaledónia 9 p. (16-6), 3. Tahiti 3 p. (2-11) 4. Salamon-szigetek 3 p. (5-19)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése