2013. január 9., szerda

Michu volt a Chelsea végzete, Graham pedig a slusszpoén, otthon bukott a Chelsea az elődöntő első meccsén

Az Angol Ligakupa küzdelmei már az elődöntőknél járnak, így már csak négy csapat van talpon a sorozatban. A párharcok oda-visszavágós rendszerben zajlanak az első felvonásra tegnap, illetve a mai napon került sor. Tegnap az "óriásölő" Bradford hazai pályán 3-1-re megverte a Premier League egyik legjobban szenvedő csapatát az Aston Villa együttesét, míg a mai napon a Chelsea hazai környezetben fogadta az igen jó formában lévő Swansea csapatát. 

A kezdőcsapatokat figyelembe véve mindkét együttes komolyan vette a párharcot, nem kerteltek,  erős kezdő csapatokkal álltak fel. A találkozót élénkebben kezdte a Chelsea, a 7. percben egy szögletet követően Ivanovic bólintott mellé, nem sokkal később pedig  Torres és Ramires is próbálkozott lövéssel, ám az eredményjelzőn maradt a 0-0. A vendégek első kapura lövésére a 18. percig kellett várni, ekkor Reutladge próbálkozott, de nem járt sikerrel, csakúgy mint Michu a vendégek csatárklasszisa.

Ezt követően számtalan Chelsea lövés zúgott a kapu felé, ám nagy veszélyt nem igazán jelentettek. A legnagyobb Chelsea helyzet Mata lövése után alakult ki egy kipattanóból, ám gólra nem sikerült váltani a lehetőséget.

A 39. percben néma csend lett úrrá a Stamford Bridgen, mikor is Michu vette be Cech kapuját, ezzel nagy meglepetésre megszerezve a vezetést a vendégeknek (0-1). A félidő hátralévő részében a hazaiak próbálkoztak, ám sem gól, sem pedig ziccer nem alakult ki, csupán a vendégek középpályása Hernandez sárgult be, így egy gólos Swaansea előnnyel vonultak öltözőbe a felek.

A második félidő első említésre méltó eseménye Chico sárga lapja volt a 48. percben, így ő volt a második vendég játékos aki besárgult, míg hazai részről nem kellett ily módon fegyelmeznie a játékvezetőnek. A második játékrészben David Luiz lövőkedve igen csak megjött, az 58. percig három alkalommal is próbálkozott, utolsó lövése igen veszélyesre sikeredett, ám gólt nem hozott. Emellett hazai részről Hazard, míg vendég részről Michu próbálkozott ugyancsak sikertelenül.

A 71. percben Ramires helyére Lampard érkezett, míg kicsit korábban a vendégeknél Tiendalli váltotta Routledget. A 74. percben óriási lehetősége volt egyenlíteni a hazaiaknak, de Torres fejese végül nem kötött ki a hálóban. Demba Ba a mai napon tíz percet kapott Beníteztől, a spanyol támadót Torrest váltotta. A 83. percben mindkét csapat cserélt, vendég részről a gólszerző Michu helyére érkezett Graham, míg a kékeknél Oscar helyére Marin állt be.

Demba Ba gyorsan hőssé válhatott volna, ám a 86. percben fejeséből nem született gól, csak úgy mint Torres esetében az övé is kimaradt. A támadó akár az eredményt is megfordíthatta volna, egy perccel később ismét az ő fejese maradt ki. Az utolsó percekben nagyon nyomott a hazai gárda, ám az egyenlítésre nem futotta, csupán Demba Ba sárgult be a mérkőzés végén. Az apropó pedig ekkor következett Michu cseréje Graham a 91. percben kettőre növelte a Swansea előnyét, így nagyon nehéz helyzetbe juttatva Benítez együttesét

Chelsea - Swansea 0-2 (0-1)
Gól: Michu (39.), Graham (91+1)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése