2013. január 3., csütörtök

Merész: észak-koreai labdarúgó igazolt dél-koreai klubba!

Aki jártas a történelemben és a két ország Észak-Korea és Dél-Korea viszonyában, az tudja, a két ország közel sincs jóban, napjainkban is feszült politikai légkör övezi a két országot és határvidékük sem a békés határátkelőkkel van tömve, annál inkább beton bunkerekkel és kerítésekkel. Ritka eset az, ha egy sportoló az egyik országból a másikba igazol, mondhatni merész és bátor húzás... 

A mai napon hírt kaptunk arról, hogy az észak-koreai Jong Tae Sze a dél-koreai Suwon Bluewings labdarúgócsapatához szerződött.

A 27 esztendő támadó élete eddig igen csak kusza volt, hiszen Japánban nőtt fel, és a Kawasaki Frontale csapatától kapta élete első profi szerződését, majd  négy esztendő után Európába igazolt, méghozzá a német Bochum csapatába, ahol két esztendőt töltött el és tavaly nyáron igazolt a Köln együtteséhez, ahol viszont nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és játéklehetőséget sem nagyon kapott. Ez az oka annak, hogy Jong elhagyta Európát.

A csatár ott volt a 2010-es VB-n Észak-Korea színeiben, válogatottnak pedig 2006 óta mondhatja magát. Érdekes, és nagyon ritka döntés amit hozott, mindössze ő a negyedik labdarúgó aki észak-koreaiként pályafutását Dél-Koreában folytatja.

Vajon milyen lesz a fogadtatás új klubjánál és annak szurkolnál?
Tán ennél is fontosabb, hogy hazájában miként reagálnak... ?

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése