2012. október 9., kedd

Robinho elhagyhatja az AC Milan együttesét, csere a láthatáron

Nem csupán érkezők lesznek az AC Milan csapatánál, úgy tűnik az együttes brazil csatára Robinho elhagyja Milánót és egyben Európát is. Nem igazán megy a foci mostanság úgy a brazilnak, ahogyan azt elvárnák tőle, nem tudott a klub vezéregyéniségévé válni, ahogyan azt várták tőle. Robinho hét esztendeje tűnt fel Európában, akkor nevelőegyüttesétől a Santos csapatától érkezett a Real Madridhoz 24 millió euró fejében. Három madridi szezont követően úgy döntött az újgazdag Manchester City csapatát választja, a spanyol klub jó üzletet csinált, hiszen igen magas áron, 43 millió euróért adott túl játékosán. Az angol kitérő már nem sikeredett olyan jóra, így 2010-ben tovább adták az AC Milan együttesének, mely 18 millió eurót fizetett érte. A kezdeti lendület elhalványodott és mostanra Robinho egy játékossá vált a sok Milan focista közül, nem tud klubja vezéregyénisége lenni. 

A hírek szerint nem csupán Milánót, hanem Európát is elhagyja és hazautazik a szélső nevelő együtteséhez a Santos csapatához, mely cserét készül ajánlani az olasz klubnak. Fiatal irányítóját a mindössze 19 esztendős Felipe Andersont adná a rutinos 28 esztendős Robinhoért cserében, ráfizetés nem szerepel a cserében az eddigi hírek szerint, bár a két labdarúgó között lényeges piaci érték van. Míg Robinho pici ára folyamatosan csökken még most is 18,5 millió euró, ellentétben Anderson csupán 2 milliót ér a transfermarkt.de szerint.

Viszont a brazil tehetségek mostanság nem olcsóak, gondoljunk csak Oscar, Felipe Melo leigazolására. Anderson még annyira nem került a média figyelmébe, ezért még ára sem kúszott az egekbe eddig...

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése