2012. május 3., csütörtök

Veszélyben az EB megrendezése, akár el is halaszthatják!


Vajon a végén merre billen a mérleg nyelve? Timosenko vagy EB

Nem túl rózsás a helyzet a 2012 Labdarúgó Európa Bajnokság rendezése körül.  Az UEFA Európa-bajnoki bizottságának tájékoztatása szerint elképzelhető, hogy elhalasztják a kontinensviadalt.

De miről is van szó? Ukrajnában az elmúlt napokban, hetekben fokozottan feszült belpolitikai helyzet alakult ki, több helyen robbantak kukákba rejtett pokolgépek, mely polgári sérüléseket okozott.  A feszült helyzetet a volt kormányfő Julia Timosenko bebörtönzése, illetve a vele szembeni bánásmód okozza.  A Német kormány pedig álláspontot foglalt, ha az EB kezdetéig nem engedik szabadon a volt miniszterelnököt, akkor távol maradnak az eseménytől.  Ausztria pedig bojkottal fenyegetőzik.

Gondot okoz az Ukrán rendőrség is melyről napvilágot láttak információk, mely szerint brutális intézkedéseket hajtottak végre több esetben, s így a szurkolók nem lennének biztonságban.

Kérdéses a rendezés Ukrajna miatt
Az Európa Bajnokságot abban az esetben halasztják el, ha az UEFA illetékes munkatársai túl veszélyesnek találják majd a helyzetet. Felmerült már az is, hogy Spanyolország vagy Németország beugróként megrendezze a kontinensviadalt, ám ezt a szakemberek elvetették az okból, mely szerint ily rövid idő alatt nem lehet a szervezést lebonyolítani, illetve nem az Ukrán vagy a Lengyel nép tehet a kialakult helyzetről és velük szemben nem szeretnének így eljárni.  Az is felmerült, hogy estlegesen eltolhatják a tornát egy esztendővel.
A következő napokban, hetekben egyre többet tudhatunk, majd meg hogyan is alakulnak az események.

Szerző: Őszi Ádám

2 megjegyzés: