2012. május 3., csütörtök

Európai bajnokavatások szerda este: Madrid, Amszterdam


Trónfosztás történt Hollandiában és Spanyolországban egyaránt, régi új bajnokok léptek a trónra a 2011/2012 szezon győzteseként.

Mourinho mestert megreptették Ramosék
Spanyolország:
Négy éves katalán uralmat követően ismét elhódította a bajnoki címet a Real Madrid együttese, mely tegnap Bilbaoban diadalmaskodott és immáron behozhatatlan az előnye két fordulóval a vége előtt. Jose Mourinho munkája tehát beérett és ezzel 32. bajnoki címét ünnepelhette a Királyi Gárda. A bajnokság végig nagyon egyoldalú volt, mivel a két nagy a Real illetve Barca toronymagasan vezették a mezőnyt a többiek előtt.  Ám idén a madridi gárda bizonyult jobbnak a Katalánok előtt.

Íme, a bajnoki tabella, góllövőlista: http://www.focikatalogus.hu/spanyol-bajnoksag

A bajnoki cím ünneplése
Nem volt felhőtlen Ronaldo öröme Bilbaoban, mivel ismét büntet és ziccereket rontott. Sokan arról beszélnek, nem tud felszabadultan ünnepelni, míg Messi előtte jár. Mint tudott az argentin csillag vezeti a góllövőlistát, mi több tegnap Európai csúcstartóvá nőtte ki magát 68 szezon béli találatával, mellyel Gerg Müller régi rekordját döntötte meg.

Hollandia:
Felhőtlen ünnep Amszterdamban
Minden idők egyik legkiélezettebb, legszorosabb Holland bajnoki szezonját az Ajax Amszterdam csapata nyerte.  Végig roppant szoros volt a küzdelem, pár fordulóval a vége előtt még hat csapat volt esélyes a bajnoki cím elhódítására, viszont míg a többiek keresztbe verték egymást addig az Amszterdamiak már nem hibáztak a végén, s így egy fordulóval a zárás előtt már biztosan bajnokok. Ezzel története 31. bajnoki címét ünnepelhette a csapat és megfosztotta a címvédő Twente együttesét a tróntól. A sokáig vezető Twente csupán a hatodik pozíciót foglalja el. Küzdelmes utolsó forduló várható, mivel a BL és EL indulásról még nem dőltek el a helyek.

Íme, a roppant szoros tabella: http://www.focikatalogus.hu/holland-bajnoksag







Statisztikai források:http://www.focikatalogus.hu/


Szerző: Őszi Ádám



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése