2012. október 16., kedd

Nyögvenyelős orosz győzelem Azerbajdzsán ellen egy kamu büntetővel...

Az eddig hibátlan és gólt sem kapó orosz válogatott a "B" jelű csoportban hazai pályán fogadta az eddig még nyeretlen Azerbajdzsán együttesét. Az előjelek mindenképpen hazai sikerre mutattak. 

A találkozó az elvárásoknak megfelelően hazai fölénnyel kezdődött, és nem is engedtek a szorításból, viszont az első játékrészben nem sikerült bevenni az azeriek kapuját. A vendég együttes kifejezetten agresszíven védekezett, ezt bizonyítja a negyvenöt perc alatt begyűjtött négy sárga lap.

A fordulást követően sem változott a játék képe, viszont a gól az hiányzott és a 70. perc táján már érezhető volt az oroszok játékán a feszültség. Hazai pályán két elhullajtott pont ebben a csoportban sorsdöntő lehet. Már a 80. percet is átléptük, a feszültség tapintható volt a stadionban, mikor hat perccel a rendes játékidő vége előtt megszületett a várva várt hazai gól, mely mint később kiderült három pontot ért. A találatot Shirokov szerezte büntetőből. Így négy fordulót követően az oroszok vezetik a csoportot 12 ponttal és 8-0-ás gólkülönbséggel. Megjegyzendő, hogy a felvételek alapján a szabálytalanság a büntető területen kívül történt, az orosz játékos beesett.

Oroszország-Azerbajdzsán 1-0 (0-0)
Gól: Shirokov (büntető-84.)

Szerző: Őszi Ádám 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése