2012. szeptember 20., csütörtök

Pályán a Videoton, Huszti az Európa Ligában folytathatja a remeklést - beharangozó

Mint minden esztendőben a Bajnokok Ligája nyitányát követően elrajtol a második számú kupasorozat az Európa Liga. A mai napon 24 mérkőzéssel veszi kezdetét a sorozat 12 csoportban. Ami számunkra a legfontosabb, az a Videoton szereplése, hiszen a magyar bajnoki ezüstérmes bejutott a csoportkörbe és a Sporting, Basel, Genk trióval kell megküzdenie a továbbjutásért. A Sousa legénység ma Belgiumban lép pályára az ellen a Genk ellen, melynek kapuját Köteles László védi majd. A magyar csapat élvezni szeretné a játékot, és azt hogy eljutottak ideig. Nincsenek célok, nem raknak nyomást a csapatra, ezt nyilatkozta a tréner Paulo Sousa. Persze titkon még a továbbjutásban is reménykednek mind a vezetők, játékosok és szurkolók. 

Megkezdi a szereplését a Liverpool csapata, mely mostanság nem brillírozik, ha tovább akarnak menni akkor a Yong Boys elleni siker kötelező. A csoport másik meccsén igazi rangadót játszik majd egymással az Udinese és az Anzhi együttese. A hazai pályán játszó olasz csapat igen csak hullámvölgyben van, az Anzhi viszont igen szárnyra kapott mostanság, nem lenne meglepetés egy vendég siker. Ami még magyar szempontból fontos lehet, hogy a Liverpool csapatába nevezték Gulácsi Pétert a cserepadra.

A címvédő Atletico Madrid az izraeli Haloel Tel-Aviv vendégeként kezdi meg a szereplését, számukra a csoportelsősség könnyen elérhetőnek tűnik. A "C" csoportban remek mérkőzésnek ígérkezik a Fenerbahce-Marseille találkozó. Mind a két fél remek formában van, a török közönség fantasztikus, a francia csapat pedig remek rajtot vett hazája bajnokságában, hiszen öt meccsből ötöt nyertek és hibátlanul vezetik a pontvadászatot.

Sokat várnak a Newcastle United csapatától a klub vezetői, ám ha ránézünk a csoportra ez nem lesz olyan könnyű, minden esetre az első akadály a Marítimo együttese lesz. Ismét egy magyar érdekeltségű csapat a Stuttgart, mely remélhetőleg Hajnal Tamással a soraiban fogja rohamozni a Steaua Bucaresti kapuját. A PSV  az ukrán Dnipor otthonában, míg a Napoli otthon a CSZKA Mooszkvát kiverő AIK Stockholm ellen kezdi meg szereplését

Az Internazionale csapata a "H" csoportban foglal helyet, és egyből egy csoportrangadóval kezdenek. Hazai pályán fogadják az orosz Rubin Kazany együttesét. Az "I" csoport két legerősebb csapata a Lyon és a tavalyi döntős Bilbao együttese, mely nem egymással mérkőzik meg az első körben, hanem a csoport papíron két gyengébb csapatával. Ebben a csoportban szerepel a Lencse Lászlót foglalkoztató izraeli bajnok Shmona együttese, mely a baszk csapat otthonában próbál szerencsét ma. Reméljük Lencse jó teljesítményt nyújt és beveszi ellenfele hálóját.

Elérkeztünk a "J" csoporthoz, mely roppant erősnek tűnik, mivel itt szerepel a Panathinaikosz, Tottenham, Lazio trió és mellettük az esélytelenek nyugalmával a szlovén Maribor együttese.  Az első csoportrangadót a Tottenham és a Lazio vívja egymással Londonban. A legjobb formában a Lazio csapata van a trióból, három remek győzelemmel indította az olasz bajnokságot és a védelme eddig remekül szerepel, csak úgy mint a támadójáték.

A Bayer Leverkusen otthon fogadja a Metalist Harkiv együttesét, sokan úgy vélik, hogy a német csapat bicskája könnyen bele törhet ukrán ellenfelébe. A csoport mások meccsén osztrák-norvég párharcot rendeznek.

Végezetül pedig az utolsó csoport, mely a magyar szív számára ismét nagyon kedves. Az "L" csoportban szerepel a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató Hannover csapata, melyre rangadó vár nem is akár milyen. Az ellenfél idegenben a holland Twente együttese, mely hibátlanul vezeti hazája bajnokságát. Reményeink szerint folytatódik a Huszti show, melyet a magyar játékos az utóbbi hetekben már bemutatott. Szabolcs mindent kiadhat magából, hiszen a fellebbezést nem fogadta el a német szövetség, így hétvégn a bajnokságban biztosan nem szerepelhet. A csoport másik meccsén spanyol-svéd párharcot rendeznek.

Európa Liga, csoportkör, 1. forduló


A csoport:
Young Boys (svájci)-FC Liverpool (angol) 19 óra
Udinese (olasz)-Anzsi Mahacskala (orosz) 19 óra
B csoport:
Hapoel Tel-Aviv (izraeli)-Atlético Madrid (spanyol) 19 óra
Plzen (cseh)-Académica (portugál) 19 óra
C csoport:
AEL Limasszol (ciprusi)-Borussia Mönchengladbach (német) 19 óra
Fenerbahce (török)-Olympique Marseille (francia) 19 óra
D csoport:
Marítimo (portugál)-Newcastle United (angol) 19 óra
Girondins Bordeaux (francia)-FC Bruges (belga) 19 óra
E csoport:
VfB Stuttgart (német)-Steaua Bucuresti (román) 19 óra
FC Köbenhavn (dán)-Molde (norvég) 19 óra
F csoport:
Dnyipro (ukrán)-PSV Eindhoven (holland) 19 óra
Napoli (olasz)-AIK Solna (svéd) 19 óra
G csoport:
Genk (belga)-VIDEOTON FC 21:05 óra
Sporting Lisboa (portugál)-FC Basel (svájci) 21:05 óra
H csoport:
Internazionale (olasz)-Rubin Kazany (orosz) 21:05 óra
Partizan Beograd (szerb)-Neftci (azeri) 21:05 óra
I csoport:
Olympique Lyon (francia)-Sparta Praha (cseh) 21:05 óra
Athletic Bilbao (spanyol)-Hapoel Kiryat Shmona (izraeli) 21:05 óra
J csoport:
Maribor (szlovén)-Panathinaikosz (görög) 21:05 óra
Tottenham Hotspur (angol)-Lazio (olasz) 21:05 óra
K csoport:
Rapid Wien (osztrák)-Rosenborg (norvég) 21:05 óra
Bayer Leverkusen (német)-Metaliszt Harkiv (ukrán) 21:05 óra
L csoport:
Levante (spanyol)-Helsingborg (svéd) 21:05 óra
Twente (holland)-Hannover 96 (német) 21:05 óra

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése