2012. szeptember 20., csütörtök

Javítottak a Puskás Stadion állapotán, a törökök ellen 38 ezren ülhetnek a lelátón

Három éve annak, hogy biztonsági okokból lezárták a Puskás Ferenc Stadion felső karéját. Azóta minden mérkőzésen üresen állt, ám most ismét megnyitják, mivel javítottak az állapotán. Így október 16-án 38 ezer néző tekintheti majd meg a válogatott törökök elleni mérkőzését. 

Az üzemeltető Nemzeti Sportközpontok (NSK) a mai napon adott ki közleményt, mely szerint az év eleji heves viharok tovább rontottak a felső karéj alsó részének állapotát, így halaszthatatlanná vált annak kijavítása. Így a hibákat kijavították, fordítottak rá, hiszen már biztossá vált, hogy válogatottunk 2016-ig a Puskás Stadionban játssza hazai mérkőzéseit. Természetesen pár vidéki kitérővel egybekötve, míg négy esztendő múlva elkészül az új nemzeti stadion, melynek befogadó képesség 65 ezer fő lesz majd. A Puskás Stadion pedig nem kerül dózer alá, hanem felújítják és atlétikai létesítmény lesz belőle.

Az (NSK) tájékoztatása szerint a statisztikai szakvélemény előírásai alapján megerősítették a korrodált tartószerkezeti részeket és elvégezték a szükséges állagmegóvási munkálatokat. Az utóbbi években csupán 26 ezer néző befogadására képes létesítmény így 12 ezer férőhellyel bővült, mivel a felső karéj alsó része újra használható. Ez azt jelenti, hogy a törökök ellen akár 38 ezer néző szurkolhat majd a nemzeti csapatnak.

Borbély Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője jelezte, hogy nagyon örül a bővítésnek és reméli megtelik majd stadion a törökök elleni vb-selejtezőn. Azt is kiemelte, hogy a jegyárak kedvezőbbek lesznek, mint a legutóbbi hollandok elleni meccsen. Ezzel a dologról nemsokára egy másik cikkben részletesen foglalkozunk. A mérkőzésre a jegyeket jövő kedden kezdik árusítani.

Szerző: Őszi Ádám 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése