2012. július 4., szerda

Újabb játékos Kínában! A Premier League-ből távozó csatár évi 6 millió eurót keres majd


Egyre több játékos igazol a Kínai bajnokságba, melyben az utóbbi időbe óriási pénzeket fektetnek a tulajdonosok. Íme egy újabb játékos aki tíz év után hagyja el a Premier Leaguet és Kínában folytatja. A játékos nem más, mint a nigériai válogatott csatára Yakubu Aiyegbeni, aki a Premier League-ből kieső Blackburn gárdáját hagyja el. A csapat ahol folytatja jelenleg a Kínai bajnokság negyedik helyén áll és Guangzhou R&F F.C. nevet viseli. A 29 éves csatár három évre írt alá és évi 6 millió eurót fog keresni új csapatánál, mellyel a bajnoki cím megszerzése a cél.


Yakubu a Makkabi Haifa csapatában tette le a névjegyét, ám többször kölcsön adták és a Portsmouth csapata 2002-ben megvette. Ezt követően több angol elsőosztályú csapatnál letette a névjegyét, Middlesbrough, Everton, Leichester, és most pedig a Blackburn csapatától érkezett Kínába. Yakubu 2000 óta a Nigériai válogatott csattára.

A Guangzhou R&F F.C. csapata nem tekint vissza túl nagy múltra, 1986-ban alapították és azóta az első és a másodosztály között ingázott. Az első osztályban elért eddigi legjobb helyezése egy 5. hely volt. A csapat tavalyi második helyezésével jutott vissza az első ligába, jelenleg újoncként szerepel. A csapat otthona a Yuexiushan Stadion, melynek befogadóképessége 30 ezer fő.

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése