2012. július 4., szerda

Hivatalos: Lúció a Juventusban folytatja pályafutását

A Juventus hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette a 34 éves Lúciót aki az Inter csapatától távozott. A brazilnak 2014-ig élő szerződése volt a milánói klubbal, ám a vezetőkkel folytatott egyeztetések után a szerződését felbontották és így ingyen igazolhatóvá vállt. Lúció a délelőtt folyamán már át is esett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. A Juve két éves szerződést köt a hátvéddel a fizetése pedig 2,6 milió euró lesz évente, melyre még jönnek különböző bónuszok. A torinói klub úgy tűnik nagyon jó üzletet csinált, és jelentősen erősítette védelmét.

Lúció az Internacional csapatában kezdte profi pályafutását, onnan igazolta le a Bayern Leverkusen ahol remek teljesítményére felfigyelt a Bayern München és le is igazolta. A münchenieknél világklasszissá nőtte ki magát, 2004-2009-ig volt a csapat tagja, majd a 2009-2010-es szezont már az Internazionale csapatánál kezdte meg, melyet most hagyott el és igazolt a Juventushoz. Emellett 105 alkalommal lépett pályára a brazil válogatottba, melyel világbajnokságot és Copa Americát is nyert. Olimpiai bajnoki címet is szerzett a brazil csapattal a 2000-es Sidney játékokon. Emellett számtalan klubsikernek volt részese német bajnoki címek kupa és szuperkupa győzelmek, illetve olasz bajnoki cím, kupa és szuperkupa mellett az Inter csapatával klub VB-t és Bajnokok Ligáját is nyert. Egy nagyon szép karrier áll a háta mögött.

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése