2012. július 13., péntek

A Chelsea két szuper tehetségét kölcsönvenné a Werder Bremen


Kevés játéklehetőség jut a londoniaknál a két belga tehetségben, így a Chelsea kölcsönadná őket fejlődésük érdekében. A két játékos Romelu Lukaku, illetve Kevin de Bruyne, és már be is jelentkezett értük a német bajnokságban szereplő Werder Bremen. A felek nemsokára megegyezhetnek egymással, mi pedig most nézzük mit érdemes tudni a két játékosról. 

A 21 éves Kevin de Bruyne a Gent csapatánál kezdte ifjúsági karrierjét, onnan került a Genk-be, ahol a felnőttek között 2007-ben mutatkozott be 17 esztendősen. A klub alapemberévé vált, fiatal kora ellenére majdnem száz alkalommal szerepelt a Genkben. Végigjárta a korosztályos belga válogatottakat és a felnőtt válogatottban is bemutatkozott a támadó középpályás. A Chelsea 2012-ben igazolta le, ám a felnőtteknél még nem lépett pályára. Legnagyobb sikereit a Genkel érte el: bajnoki cím, kupagyőzelem és szuperkupa siker. Bruyne jelenlegi piaci értéke 9 millió euró.

KEvin de Bruyne
Romelu Lukaku
A 19 éves Romelu Lukaku neve már jobban cseng a futball berkekben, a belga csatárt szuper tehetségnek kiáltották ki. Pályafutását két kiseb klubnál kezdte ifiként, majd felfigyelt tehetségére az Anderlecht  és leigazolta. A felnőtt csapatban 2008-ban mutatkozott be mindössze 16 évesen és 73 mérkőzésen 33 alkalommal volt eredményes. A Chelsea csapata 2011-ben leigazolta nem kis összegért és eddig 8 alkalommal lépett pályára a felnőttek között, ám gólt lőnie nem sikerült. Fiatal kora véget nem sokat szerepelt a korosztályos válogatottakban, hiszen már felnőtt belga válogatott, 14 mérkőzésen lépett eddig pályára, melyeken 2 gólt szerzett.  Eddigi legnagyobb sikere: belga bajnoki cím, szuperkupa győzelem és FA kupa siker. A támadó jelenlegi piavi értéke 14 millió euró.

Látható, hogy mindkét játékos keveset játszik és szükségük van több játéklehetőségre, ezért adná kölcsön őket a londoni alakulat, de csak kölcsön, hiszen a későbbiekben számolnak velük.

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése