2012. június 16., szombat

Viharos mérkőzésen verték meg a franciák a házigazda ukránokat

Gyülekező viharfelhők a Donecki aréna fölött
A második csoportkör utolsó előtti meccsén a házigazda ukrán válogatott fogadta a francia válogatottat. A mérkőzés hosszúra és viharosra sikeredett, melyen Riberyék szerezték meg a sokat érő három pontot.

Szakadó esőben vonultak a felek a pályára, és a játékvezető a 4. percben az öltözőbe küldte a csapatokat villámlás miatt. Az emberélet sokkal fontosabb, mint egy mérkőzés címszó alatt. A találkozó folytatása kérdéses volt, a pályán sokat kellett dolgozni, hogy játékra alkalmassá váljon. Egy órás szünetet követően folytathatták a csapatoka találkozót, melyet a franciák kezdtek jobban, ám nagy gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A hazaiak a félidő közepén éledtek fel, több lövéssel jelezték gólszerzési szándékukat. A franciák előtt a 27. percben akadt egy nagy ziccer, de gól nem született belőle. Minkét csapatban benne volt a gól, ám a szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak.

A fordulást követően, helyzet itt, helyzet ott és gól sehol, ez volt a forgatókönyv. Az 53. percben viszont megtört a gólcsend, mikor is Menez sokadik de egyáltalán nem legnagyobb helyzetét gólra váltotta és ezzel vezetést szerzett a francia válogatottnak. Ha egyszer egy gépezet beindul! Az 56. percben jött az újabb találat, Cabaye szedte ki a bal alsó sarkot és ezzel 2-0-ra vezettek a franciák.  Nemsokkal később Cabaye végleg eldönthette volna a találkozót, ám óriási bombája a kapufán csattant. Ezt követően nem született gól, így a francia válogatott örülhetett a három pontnak. Ezzel az eredménnyel, mind a két csapat számára nyitott a továbbjutás esélye.

D csoport 2. forduló:
Doneck, Donbasz Arena, 48 000 néző. Vezette: Kuipers (holland)
Ukrajna - Franciaország 0-2 (0-0)
Gól: Ménez (53.), Cabaye (56.)

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése