2012. június 24., vasárnap

A németek átgázoltak Görögországon

Pénteken játszották le a második negyeddöntőt, melyet a német és a görög csapat vívott. A mérkőzés elég egyoldalú volt négyet lőttek a németek, ám a görög csapat nem adta fel és szinte egy lehetőségből szerzett kettő gólt. 

A találkozót a németek remekül kezdték, a negyedik percben már 3-0 is lehetett volna, de egyet sem sikerült berúgni a helyzetekből. felébredtek a görögök és kicsit rendezték a sorokat, ám a német nyomás nem szűnt, melynek meg is lett az eredménye a 39. percben, mikor Lahm lőtt egy szép gólt a tizenhatoson kívülről és így német vezetéssel mentek a csapatok a szünetre.

A második játékrészt sokkal nyíltabban kezdték a görögök, hiszen tudták, hogy gólt kell szerezniük, így fel kell adni a bunkerfocit és meg is lett az eredmény. Az 55. percben egy szélső elfutást követően Salpingidis passzolt a kapu előtt érkező Samarasnak, aki a kapus keze alatt a hálóba lőtte a labdát. Vérszemet kaptak a németek és jött is a válasz a 61. percben Khedira lőtt a léc alá egy bombát tizenegy méterről, majd a Gomez helyett kezdő Klose köszönte meg a kapitány bizalmát egy góllal és már 3-1 volt az eredmény. De ha egyszer egy üzlet beindul! A 74. percben Reus lőtt remek kapásgól, a labda érintette a felső lécet. Ekkor már lehetett tudni, hogy a találkozó eldőlt, de a görögök nem adták fel és  szépítettek tizenegyesből. A büntetőt Salpingidis értékesítette a 89. percben és ezzel beállította a végeredményt.

Negyeddöntő:
Gdansk, PGE Arena, 38 751 néző. Vezette: Skomina (szlovén)
Németország - Görögország 4-2 (1-0)
Gól: Lahm (39.), Khedira (61.), Klose (68.), Reus (74.), ill. Szamarasz (55.), Szalpingidisz (89. – 11-esből)

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése