2012. június 25., hétfő

Bajnokok Ligája: Megvan a Debrecen ellenfele


Nyonban kisorsolták a Bajnokok Ligája első és második selejtezőkörének párosítását. A magyar bajnok Debrecen pedig az albán bajnok Skenderbeu Korce csapatát kapta ellenfeléül. A sorsolás területi alapon zajlott, így tudni lehetett, hogy a bosnyák, macedón, izraeli, albán bajnok illetve az első selejtezőkör harmadik párharcának győztese lehet az ellenfél. Nos, a Lokinak az albán bajnokon kell túljutni, hogy a harmadik selejtezőkörben szerepelhessen. Az első mérkőzést Albániában játsszák július 17.-én, a visszavágót pedig egy héttel később Nyíregyházán.

Nézzük mit érdemes tudni a DVSC ellenfeléről:

A Skenderbeu Korce az albán klubfutball ötödik legsikeresebb csapata, eddig két alkalommal volt bajnok, háromszor ezüstérmes és négy bronzérem is található a csapat vitrinjében. Első bajnoki címét nagyon régen 1933-ban szerezte meg. A másodikat pedig a tavalyi pontvadászatban, ahhol egy pontal előzte meg az ezüstérmes Teuta Durres csapatát. Az albán kupában eddig három alkalommal játszott döntőt, ám ezeket mindet elvesztette, legutóbb 1976-ban. Nagyon oda kell figyelnie a Debrecennek a csapat gólzsákjára aki nem más mint Roland Dervishi. A csatár tavaly 19 góllal elhódította az albán gólkirályi címet. A csapat másik gólfelelőse Daniel Xhafaj, aki 10 gólt lőtt a mögöttük álló szezonban. A Skenderbeu irányítója az albán válogatott középpályás Gjergj Muzak, az ő semlegesítésére oda kell figyelnie a Lokinak, az előző szezonban számtalan gólpassz mellet 8 találatig jutott.

Sok sikert kívánunk a Debrecen csapatának, cél a csoportkör!!!

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

1 megjegyzés: