2012. június 25., hétfő

Európa Liga: Szlovák ellenfelet kapott az MTK


Nem kell messzire utaznia az MTK csapatának az Európa Liga első selejtezőkörében, ugyanis a szlovák FK Senice csapatát kapta ellenfeléül. A felek ismerik  egymást, hiszen egy héttel ezelőtt felkészülési mérkőzésen találkozott egymással a két együttes és akkor 3-2-re a szlovákok nyertek. Reméljük a párharc után majd az MTK örülhet.

Nézzük mit érdemes tudni az MTK ellenfeléről:


A csapat nem tudhat magának, túl nagy múltat, 2008/2009-es szezonban még a szlovák negyedosztályban játszott az 1921-ben alapított klub. A csapat a szezont követően egyesült az Inter Bratislava csapatával és a szezont már az első osztályban kezdte meg. A név azonban nem Inter Bratislava, hanem FK Senice lett. Egy nemzetközi kupa párharcot tudhat maga mögött a klub, a tavalyi kiírásban a Salzburg csapata búcsúztatta őket kettős győzelemmel. A legutóbbi szezont csupán a negyedik helyen zárta a szlovák pontvadászatban tíz ponttal a bajnok Zilina előtt és ez nem ért nemzetközi indulást a bajnokságban. Viszont szlovák kupadöntőt játszott és bár vereséget szenvedtek a Zilina csapatától. A Zilina a bajnoki címével a BL-ben selejtezhet, így a kupagyőztesnek járó EL indulás a második helyezettre szállt, nevezetesen a Senice csapatára. A csapatban nem volt kiemelkedő gólvágó az előző szezonban, ám többen értek el öt találatot és a csapat középályásai, védői is elég gólérzékenyek. Igazi nemzetközi csapatról van szó, hiszen szlovák, cseh, costa ricai, dél-afrikai, holland, brazil és argentin játékosok alkotják a keretet.

Sok sikert kívánunk az MTK csapatának!!!

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése