2012. június 26., kedd

EB-n szereplő csatárt vehet a Bayern München

Német hírforrások szerint a Bayern München csapata szeretné megszerezni a horvát válogatott Mario Mandzukicot, aki az Európa Bajnokságon a csoportmeccseken három gólt is szerzett. A játékos jelenleg a Vfl Wolfsburg labdarúgója és az árát 10 millió euróra taksálják, de ez a jó EB szereplés miatt emelkedett, így a Bajoroknak 12-15 millió euró körüli összeget kell letenni, ha szeretnék leigazolni a horvát csatárt.

A támadó a Marsonia csapatában kezdte profi pályafutását még 2004-ben, majd felfigyeltek rá és elvitte a horvát első osztályú NK zagreb csapata. A 2005-2006-os szezonban ott szerepelt, teljesítménye igen csak meggyőző volt a városi rivális Dinamo Zagreb csapatának, mely le is igazolta. Mandzukic 2007-2010-ig szerepelt a Dinamóban, mellyel számos sikert ért el, három bajnoki címet és két kupagyőzelmet. Emellett a 2008-2009-es szezonban gólkirály lett és az év játékosának választották Horvátországban. 2010-ben igazolta le a német Wolfsburg csapata, mely igencsak szép árat, 8 millió eurót fizetett a horvát klubnak. A mögöttünk lévő szezonban 12 gólig jutott a Bundesligában, és időközben a 26 éves csatár a horvát válogatott kulcsjátékosává nőtte ki magát. 

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése