2012. május 23., szerda

Fociadó: Óriási felháborodást kelt! Tönkreteszi a kocsmai meccsnézést az EB során?

 Nem mindennapi hírek láttak napvilágot, mely szerint az MTVA a magas közvetítési jogdíjakra hivatkozva az EB és az Olimpia idejére megadóztatná a  szórakozóhelyeket, ha azok közvetítik a mérkőzéseket.

Nos melyik kocsma, pubtulajdonosnak van kedve ezért különböző összegeket fizetni a Vagyonkezelő Alapnak (MTVA)?

A mainap.hu úgy értesült, hogy a falusi kocsmáknak 100 ezer forintot, a klasszikus sport puboknak akár 750 ezret, míg az óriáskivetítőt felállító helyeknek 950 ezer forint környékén kéne fizetnie ha az EB meccseket, illetve az Olimpia versenyszámait közvetíteni akarják.

Többen már kibúvókat keresnek és azt mondják, egy külföldi csatorna közvetítésére kapcsolják a televíziót, ám a szinkron végett ez sem túl jó, taszító lehet a szurkolók számára, illetve sokaknak nincs lehetősége ilyen adók közt válogatni.

Elképzelhető, hogy az EB alatt ilyen üresek lesznek a pubok?
Aki közvetíteni szeretné a mérkőzéseket igyekeznie kell, ugyanis az EB kezdete előtt egy héttel május 31-ig kell leadni a nyilvános közvetítések "önbevallását". Aki ennek ellenére közvetít az akár Bízósági eljárásra is számíthat.

Szerintetek nem felháborító ez az egész? Nem mehetsz el a kedvenc kocsmádba, pubodba a haverokkal megnézni a mérkőzéseket pár jó pofa sör mellet e dolog végett! Mi következik még ezután.....?

Szerző: Őszi Ádám


2 megjegyzés: