2012. május 23., szerda

A Bayern elverte Hollandiát, a szurkolók kifütyülték Robbent, ennek következménye lehet

Tegnap este Münchenben az Allianz Arénában barátságos mérkőzést játszott egymással az EB-re készülő Holland válogatott, illetve a BL trófeát szombaton elbukó Bayern München csapata. A "gálamérkőzés" 3-2 Bayern sikert hozott, ám a legfontosabb nem ez volt az este folyamán, hanem az Arjen Robben körüli események.

 Mint köztudott Robben büntetőt hibázott a szombat esti BL döntőn és csapata vereséget szenvedett. Ezt követően szinte senki nem szállt a védelmére. Amikor a tegnapi mérkőzésen beállt a Holland válogatottba a közönség tudatta vele, hogy nem felejtették el a történteket,  második hely a bajnokságban és a kupában egyaránt, illetve kihagyott tizenegyes a BL döntőn. Egyszerűen kifütyülték Robben minden egyes labdaérintését.

A mérkőzést követően Robben két válogatottbeli csapattársa  Sneijder és Mark Van Bommel a védelmére kelt.

"Érdekes, amikor Arjen a fináléba vezette a csapatot, senki nem elégedetlenkedett, éppen azért felháborító, amit most csináltak - mondta a keddi találkozó után Sneijder. - Furcsa, hogy egy Bayern-játékost sem talált meg a közönség, csak Robbent. Gyakorlatilag az arcába csapták az ajtót mindazok után, amit tett a klubért. Ha rajtam múlna az átigazolása, azt mondanám neki, hogy jöjjön az Interbe - még ezen a nyáron!"


"Ez szégyen, ha megnézik, hogy Robben mit ért el a karrierje során. A Bayernt Madridban a döntőbe vezette, és fontos a klub számára. A Bayern örülhet, hogy ilyen játékosa van. Arjen három évre szóló szerződést írt alá, de a helyében kétszer is meggondolnám a jövőmet. Nem tudom, mit tesz majd, de én távoznék ilyen esetben. Senki sem támogatja őt, én vagyok az egyetlen, aki kiállt mellette a sajtóban. Ő mentálisan nagyon erős. A rossz dolgok megerősítik őt." - Nyilatkozta a mérkőzést követően Van Bommel

A válogatott kapitánya Bert Van Marwijk sem ment el szó nélkül a történtek mellett.
"Nagyon zavart a szurkolók reakciója. Nagyon csalódott vagyok, hogy lehet így a saját játékosodat kezelni... Ez szégyen."

Ezt követően kérdés Robben reakciója és döntése. Nem kizárt, hogy a Rekordmaister fanatikusai az Inter kezébe lökik a csapat vezérét.

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése