2012. május 9., szerda

Botrány Romániában a ma esti Európa Liga döntő előtt


A botrány tegnap este tört ki a Román bajnokság 31. fordulójának csúcsrangadóján, a kolozsvári derbin. Az Universitatea fogadta a bajnokesélyes CFR csapatát. A két szurkolótábor nem egymás szeretettéről híres, ám a probléma ezúttal nem velük volt. Az első fél óra derekán a sporttárs megítélt egy büntetőt, mely a felvételek alapján sem volt az, ugyanis a CFR labdarúgója egy jó nagy luftot követően zuhant a földre. A tizenegyest a csapatkapitány Cadú értékesítette és ezt követően elszabadult a pokol, ugyanis gólörömében kifutott az Univer ultrák elé, bemutatott, majd pedig megcsókolta a CFR címert mezén. Dühe abból fakadhatott, hogy a büntető elvégzése előtt több lézer szegeződött az arcára a kapu mögüli ultráktól.

Eközben már az Univer kapusánál Bornescunál sem „voltak otthon” előbb a kapufát rugdosta, majd pedig a kapu mögé futva leterítette az ellenfél csapatkapitányát. A balhé elindult, az ultrák széket, illetve mindenféle mozdítható tárgyat kezdtek el bedobálni. A két csapat egymásnak esett és hosszasan dulakodtak többszöri próbálkozásra sem sikerült szétválasztani őket. A játékvezető kiállította a két dulakodó félt (gólszerző, kapus).

A CFR edzője  ezt követően lehívta a pályáról csapatát, a bíró pedig félbeszakította a mérkőzést, ám az indulatok az öltözőben is folytatódtak, egy Univer melegítős ember vélhetően a stábból rátámadt Cadú-ra és ezzel ismét dulakodás alakult ki.



A két fél teljesen ellenkező álláspontot foglalt, mindkettejük szerint a másik fél a hibás a kialakult helyzetért. A Román szövetség vizsgálatot indít a mérkőzésen történtek miatt.

A tegnap esti cirkusz, botrány pont nem jött jókor, ugyanis ma este Európa Liga döntőt rendeznek a fővárosban, Bukarestben.

videó forrás: http://www.youtube.com/


Szerző: Őszi Ádám








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése