2012. április 22., vasárnap

Madridi lesgól és győzelem Barcelonában


Mourinho taktikája bevált a Camp Nouban tegnap este, mivel 2007 után ismét nyerni tudott a Királyi Gárda Barcelonában. A mérkőzést a Real kezdte jobban, látszott a mester ismét új taktikát talált ki. A hátsó területvédekezést feltolta és már középpályán lezárták a területet, ezzel megzavarva a katalánok játékát, majd az első negyed óra végén Khedira vitatott módon talált a kapuba. Van, aki lesnek véli, van, aki azt mondja Pepe keze hozzáért a labdához a fejelést követően. Ami biztos, hogy a gól érdekes és vitatható. Ezt követően, mint egy gombnyomásra visszaállt a Királyi Gárda és hetven percen keresztül védekezett.


Felvetődik a kérdés, hogy egy bajnokaspiráns csapat miért nem vállalja fel a nyílt sisakos játékot…

 Amit a gól után műveltek a madridiak az nem volt más, mint kőkemény taktika melynek a szép, közönségszórakoztató futballhoz sok köze nem volt. Vaktában előrerúgott labdák tömkelege jellemezte a játékot és mértéktelen időhúzás, mely olykor már nevetségesen sok volt.

A katalánok Alexis révén a 70. percben még kiegyenlítettek, de egy védelmi hibát követően Ronaldo talált a hálóba és ezzel a végeredményt is beállította.

BarcelonaBarcelona1 - 2Real MadridReal Madrid

 Egy bizonyos, ez a taktika tegnap győzelmet ért, viszont szép focit nem hordozott magában.

A bajnokságot ezzel a Galaktikusak minden bizonnyal megnyerték, de inkább a Barcelona vesztette el…

A blog jobb felső sarkában találtok egy szavazást a kétes szituációról.


Szerző: Őszi Ádám

Vajon les, kéz vagy szabályos találat?

2 megjegyzés:

  1. Először is a gólt körülbelül senki se vitatja, egy két elkeseredett közösségi hálókon nevelkedett Barcelona "szurkoló" próbálkozik ezzel de még a sport1 elfogult szakértői is belátták hogy teljesen jogos volt.
    Az hogy Mourinho új taktikát talált ki az elég érdekes, mivel ugyanezzel a taktikával kapott ki első barcelonai meccsén 5-0ra, ugyanezt játszották tavaly a BL elődöntőben, sőt még a Bayern ellen is. Nem volt itt semmi újdonság csak a madridiak végre felnőttek a feladathoz. Ehhez társult egy pártatlan játékvezetés, valamint a szerencse. Ami az utóbbi El Clássicóc-on katalánékkal volt. Szép fociról pedig kár beszélni, azt senki se vállalja fel a Barcelona ellen, és ami a legérdekesebb volt még a Barcelona se vállalta fel.

    Erős kijelentés az hogy a Barcelona veszítette el ezt a bajnokságot, pláne úgy hogy a 11. forduló óta mást se csinálnak csak a Real Madrid hátát nézik a tabellán. Ez a bajnokság már eldőlt egyszer, akkor kaptatok egy esélyt, de mivel nem tudtatok élni vele ezért senki se kérdőjelezheti meg hogy a Real Madrid jogosan lesz bajnok idén, gól és ha minden jól megy akkor pont rekorddal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello!

      A gólt elég sokan vitatják és még téma is lesz a sajtóban is sokáig.Ami tény megadták vissza nem fogják vonni. A taktikában minimális változásigen is volt. Egyébként a játékvezető szerintem sem volt rossz.
      Végre úgymond nem az övé volt a főszerep. Szerencse? hát az nekünk mos nem volt egyetértek.

      A bajnokság elveszítéséről hosszabb diskurzust tudnék folytatni de felesleges hiszen mindig ugy van te mondasz A én mondok B és metszetet nem találunk sosem a kettő közt vagy csak nagyon ritkán.

      A bajnoki címhez pedig Gratulálok!
      Remélem a BL-ben meglesz a visszavágás lehetősége.

      Ha pedig nem lesz jövőre is spanyol foci :)

      Törlés