2016. január 6., szerda

Fekete napok Liverpoolban, hatalmas bajban Jürgen Klopp

Noha kedd este idegenben szerzett előnyt a Ligakupa elődöntőjében a Liverpool labdarúgócsapata, a sikertörténet ezzel a mondattal le is zárandó. Sokkal nagyobb kérdőjeleket képez a hogyan tovább, ugyanis a sérüléshullám nem apad, sőt tovább gyűrűzik. A Stoke ellemi mérkőzésen újabb három kulcsember vált harcképtelenné, ezzel pedig már több mint egy kezdőcsapatra való sérültje van Jürgen Kloppnak. Ezen tények pedig döntően befolyásolhatják, s sürgethetik a vörösöket az átigazolási piacon. 

Sokan tudatlanul ítélkeznek

Sokan fanyalognak a Liverpool teljesítménye kapcsán és már-már lemondóan beszélnek Jürgen Kloppról, mondván csak Dortmundban tudta megállni a helyét. A szurkolókra a türelem manapság nem igazán jellemző, az eredmények nem egyik pillanatról a másikra jönnek, egy szakembernek idő kell ahhoz, hogy saját arculatára formáljon egy csapatot, illetve egy játékoskeretet. A legtöbben úgy kritizálják a vörösök teljesítményét, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy milyen sérüléshullám sújtja a csapatot. A lelátóra szoruló játékosokból a Stoke elleni mérkőzést követően már maghalad egy ki lehetne állítani egy kezdőcsapatot. 

Elfogytak a belső védők...

Kik lesznek a Liverpool középső védői az elkövetkezendő hetekben? Alaphangon a csapat jelenlegi felnőtt keretét 5 belső védő alkotja, jó nagy és széles spektrumú a merítési lehetőség, ám a Stoke ellen már csak ketten voltak egészségesek, Joe Gomez, Martin Skrtel és Mamadou Sakho a lelátóról figyelhette a társakat. Az első félidőben sérülés után jött a sérülés, a 34. percben Dejan Lovren kényszerű cserével hagyta el a pályát, combhajlítója sérült, s ő is kidőlt a sorból. A találkozót pedig szintén sérülten fejezte be Kolo Toure, így egészséges középhátvéd nélkül maradt Jürgen Klopp alakulata. A találkozót Lucas Leiva fejezte be hátul, aki alaphangon támadó középpályás. S, hogy mi lesz a folytatásban? Ezen minden bizonnyal a német szaktekintély is töri a fejét. Az utánpótlásból kap netán valaki nagy esélyt, vagy az első keretből kap valaki nem éppen testhez álló feladatot!?

"Két hete három középhátvédünk volt, ami jó helyzet, a szezon elején pedig öt. Most egy sincs. Ezek után el kell gondolkoznunk a pótláson" - nyilatkozta a BBC riporterének Klopp, mely az átigazolási piacon való a tervezettnél nagyobb volumenű aktivitást mutat előre. Ráadásul a jobb oldali védő Jon Flanagan is sérült, igaz esetében Nathaniel Clyne a vetélytárs egészséges. 

A csatársorban sem ragyogó a helyzet...

Négy befejezőcsatárából mindössze egyre számíthat jelenleg Jürgen Klopp, ugyanis Benteke kivételével mindenki sérült. Origi, Ings és Sturridge visszatérése is még várat még magára. 

Emellett pedig továbbra is sérült a csapatkapitány Jordan Henderson és a fiatal irányító Jordan Rossiter. A Stoke elleni kupapárharc pedig még egy vezéráldozattal járt, Coutinho volt a mérkőzésen az első kényszerű csere. Rá is kihagyás vár, szintén a combhajlítójával akadtak problémák. 

A Liverpool első keretét jelenleg 26 profi szerződésű labdarúgó alkotja, közülük 12 sérültek, így Jürgen Klopp lehetőségei nagyon leszűkültek, két kapusát leszámítva, a tíz mezőnypozícióra 12 labdarúgó közül választhat. Természetesen ez lehetőséget nyithat fiataloknak, akiket most fel kell hozni az első csapathoz. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése