2015. szeptember 21., hétfő

Edzőváltás a Bundesligában! - idén az első...

..., de bizonyára nem az utolsó, avagy senki sem számított arra, hogy a német élvonalbeli klubok közül a Borussia Mönchengladbach kispadjára ül majd először új szakember. Nem a klub, hanem maga az edző Lucien Favre nyújtotta be lemondását. 

A klub először nem fogadta el a szakember lemondását, ám végül kénytelen volt beletörődni az 57 esztendős tréner lemondásába. A Mönchengladbach pocsékul kezdte a szezont, ennek ellenére a bizalom Favre irányába még mindig töretlen volt. Sokat elmondó és furcsa adat, hogy a szezont megelőzően a fogadóirodák az ő kispadját tartották a legbiztosabbnak, Guardiolát is megelőzve.

"Megfontoltam mindent, elemeztem a történteket, és arra a következtetésre jutottam, hogy a legjobb döntés, ha azonnali hatállyal benyújtom a lemondásomat. Sosem feledem a Borussiát, karrierem legszebb éveit töltöttem itt!" - olvasható Favre nyílt levele.

A Möndhengladbach tavaly bronzérmesként zárt a német élvonalban, s túlságosan nagy játékosmozgás nem is volt a nyár folyamánn, ezért meglepő a produktum. Ötből öt bajnoki vereség, mindössze két lőtt és tizenkét kapott gól, illetve egy Bajnokok Ligája fricska a Sevilla otthonában. 

Favre 2011 februárjában vette át a Möndhengladbach csapatát, azóta 189 tétmérkőzésen irányította a csapatot. Mérlege 88 győzelem, 49 döntetlen és 52 vereség.

Azt, hogy ki lesz a Möndhengladbach új trénere még nem tudni, minden esetre a csapat számára szerda este jön a következő bajnoki hazai pályán az Augsburg ellenében.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése