2015. szeptember 1., kedd

Top5: A Premier League történetének legdrágább igazolásai!

Őrületes pénz van a labdarúgásban, s hatalmas, felfoghatatlan összegek cserélnek gazdát egy-egy átigazolási időszakban. Így volt ez idén nyáron is, a német és az olasz klubok rég nem látott mennyiségű pénzt költöttek el, míg a Premier Leagueben történelmi transzfereket hoztak tető alá klubok. Bemutatjuk a liga történetének eddigi öt legdrágább igazolását. 

A Premier League története 1992 óta íródik, s azt láthatjuk, hogy évről évre dőlnek az átigazolási rekordok nincsen plafon, nincsenek korlátok. A Top5-ös legdrágább játékosokat bemutató lista ennek tanúbizonysága, elég megnézni a dátumokat és azt, hogy idén nyáron két újabb név követelt magának helyet. A Manchester City nem sajnálta a pénzt. Kevin de Bruyne a maga 55 millió fontos vételárával a valaha volt második legdrágább vétel volt a ligában, míg Raheem Sterling sem sokkal maradt le.

Két nyári transzfer is a Premier Lieague történetének Top5 legdrágább klubváltása között!
2014 Angel Di Maria £59.7m Real Madrid – Manchester United
2015 Kevin de Bruyne £55m Wolfsburg – Manchester City
2011 Fernando Torres £50m Liverpool – Chelsea
2015 Raheem Sterling £49m Liverpool – Manchester City
2013 Mesut Ozil £42.4m Real Madrid – Arsenal

Ehhez az illusztris társasághoz pedig még akár a mai nap folyamán csatlakozhat Edison Cavani, aki előfordulhat, hogy Arsenal játékosnak áll. De vajon lesz-e!? Felfér-e a listára és hova...!? Mindenre választ kapunk magyar idő szerint este 19 óráig, ekkor zárul ugyanis az angol piac.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése