2015. március 27., péntek

Suarez: "Nehezebb itt, mint a Liverpoolnál.."

A világbajnokságot követően vaskos pénzösszeget fizetett ki az FC Barcelona Luis Suarez játékjogáért. Az elhíresedett harapó katalán karrierje nem indult könnyen, eltiltása végett sokáig csak a lelátóról figyelhette társait, s elmondása szerint nehéz volt felvenni a klub által képviselt stílust. 

"A Barcelona ellen a legtöbb csapat visszahúzódik. Ez olyasvalami volt, amihez hozzá kellett szoknom, hiszen én fizikai csatákban edződött csatár vagyok. Nehezebb itt, mint a Liverpoolnál - a Barca stílusa egy teljesen új világ volt számomra." - olvashatóak az uruguayi klasszis szavai a Kicker hasábján.

A 28 esztendős labdarúgó azonban felvette a ritmust, mostanra 29 mérkőzésen 14 gólnál és 15 gólpassznál jár, s belopta magát a katalán szurkolók szívébe. A Real Madrid elleni klasszikuson pedig győztes gólt jegyzett.

Gerard Pique a védelem oszlopos tagja nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy soha nem látott még olyan jól és harmonikusan működő triót, mint Messi, Neymar és Suarez. Elmondta, hogy mindegyik labdarúgónak megvan a saját egója, ám elképesztő ahogyan egymást kezelik, ahogyan megértik egymást...

A Messi, Neymar, Suarez trió a szezon egészét tekintve 83 gólt és 48 gólpasszt jegyez.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése