2015. február 15., vasárnap

La Liga: Vendég Katalán siker és Bilbao bánat

Szombaton az esti órákban két spanyol élvonalbeli labdarúgó mérkőzést rendeztek, egyiket Bilbao bánat, míg a másikat Katalán siker töltötte be.  

Malaga - Espanyol 0-2 (0-1)
G: - ill. Alvaro (41.), Garcia (90+3.)
Kiállítás: - ill. Colotto (82.)

A Malaga számára is egyre távolodik a nemzetközi porond, Garcia tanítványai hazai pályán maradtak alul az Espanyol legjobbjaival szemben. Hiába játszottak jobban, mezőnyfölényben és kísérleteztek jóval többet, Alvaro gólja az első játékrész végén sokkolt. A mérkőzést egyébként rengetek szabálytalanság tarkította, röpködtek a lapok, köztük egy piros is a 82. percben. A játékvezető ráadásul Colotto szabálytalanságánál büntetőt ítélt, ám ezt és a vele kapott nagy lehetőséget Dzsudzsák egykori csapattársa Amrabat elszalasztotta. Érdekesség, hogy a kiállítás sorsára jutó Colotto nem egész két percet töltött a pályán, amikor is kiállították. Az i-re a pontot végül Garcia tette fel, a hosszabbításban, ezzel győzött az Espanyol és ott van a malaga nyomában, ami a tabellán elfoglalt helyezést illeti.

Granaga - Athletic Bilbao 0-0
Kiállítva: Insua (68.) ill. -

Továbbra sem megy a játék Valverde csapatának, nem jönnek az eredmények, a Bilbao ezúttal a kiesőjelölt Granada otthonában hagyott két bajnoki pontot. A csapat helyzete stabilnak mondható, a kiesés szele nem fenyeget éppen, ám a nemzetközi porond, mint Makó-Jeruzsálem. Ráadásul a hazaiaktól a 68. percben kiállították Insuat, ám ez sem segített, a mérkőzést kaput találó lövés nélkül zárták a vendégek. Ellenben a Granada nagyon fontos pontot tett zsebre, számukra minden egység az életben maradás reményét erősíti.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése