2015. február 5., csütörtök

CFR Cluj: Rémálom! - 24 pontot levontak, a klubnak befellegzett

Hatalmas a káosz és a rémület a  CFR Cluj háza táján, a csapat csődbe megy, miközben a fegyelmi bizottság lesújtott, 24 pontot volt le, melynek következtében a másodosztály kapujába kerül a kolozsvári klub. Már amennyiben jövőre is létezik a CFR Cluj! A Bajnokok Ligájából a süllyesztőbe... 

A problémák 2014 elején kezdődtek, azt követően, hogy Pászkány Árpád eladta többségi tulajdonát egy kolozsvári befektetőcsoportnak. Az új "góré" a szerződésben azt vállalta, hogy tíz esztendőn át működteti a klubot, azonban nagyon hamar anyagi gondok jelentkeztek.

Mint ismeretes a CFR Cluj pár évvel korábban a Bajnokok Ligája főtábláján is megfordult, s bizony igen jó mérkőzéseket játszott, nagyágyúkat szorongatott meg. A dicsőség azonban múlandó, jelen esetben pedig gyorsan következett be nagy fordulat. 

Az UEFA korábban már lépett, a tartozásait törleszteni nem képes klubot egy esztendőre eltiltotta a nemzetközi kupaporondtól, pedig a csapat jó eséllyel pályázott az Európa Liga indulásra, hiszen 34 egységgel második volt a tabellán.

Nem volt mit tenni, a bíróság fizetésképtelenné nyilvánította s csődvédelem alá helyezte a működtető  részvénytársaságot. Erre már a Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának is reagálnia kellett. A büntetés "gyilkos", 24 pontos levonással sújtották az együttest, melynek következtében a második pozícióból a tizennyolcadikba zuhant, tehát sereghajtó lett.

Ki tudja van-e visszaút, megoldás, az életre, a fennmaradásra, egy biztos, hogy a bennmaradást ki lehet harcolni, a kiesőzóna pereme nyolc pontnyira van. Ráadásul szegény embert még az ág is húzza, a román élvonal létszámát csökkentik, így a szezon végén nem három, hanem hat kieső lesz.

Várjuk a történet folytatását, reméljük, hogy pozitív fordulatot véve...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése