2015. december 7., hétfő

Fekete hétvége a listavezetőknek! - A Barca úszta meg a legjobban

Nem sok jót jelentett a hétvégi forduló előtt az, ha valaki listavezetőként várta soron követő mérkőzését, avagy a négy topliga, a Premier League, a La Liga, a Bundesliga és a Serie A éllovasa is csúnyán megfázott, avagy a rossz nyelvek szerint a fogadási irodáknak kell a pénz az ünnepek előtt. Persze ezt senki ne vegye komolyan, csak annyira, amennyire kell...! 

Anglia - Premier League: Elsőkből lesznek a harmadikok

Noha, Manuel Pellegrini tanítványai listavetőként utaztak a Stoke City otthonába, a "Fazekasok" nem bizonyultak jó vendéglátónak. Az orkán erejű szélben lejátszott mérkőzésen a Manchester Citynek gyakorlatilag esélye sem volt megnyerni a mérkőzést, örülhetnek, hogy Arnautovic "csak" kettőször talált a hálóba. A City vereségét követően az Arsenal és a Leicester is behúzta hétvégi mérkőzését, előbbi a dobogó második fokára kúszott fel, míg utóbbi az élre állt. Ráadásul a nagy városi rivális a Manchester United is beérte a Polgárokat, akik csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően vannak még a dobogón.

Spanyolország - La Liga: Viharfelhők Madrid felől

A hétvégén két ponttal rövidebbül az FC Barcelona az éllovas FC Barcelona előnye, avagy Luis Enrique csapata nagyon értékes pontokat hagyott az otthon még veretlen Valencia arénájában. Megnyert meccset adott ellenfele kezébe a katalán csapat, avagy a futball örök igazsága lecsapott, a futballt gólra játsszák, a kihagyott helyzetek pedig megbosszulják önmagukat. A hétvégén az Atletico Madrid és a Real Madrid is legyőzte soros ellenfelét, így a Madrid felől érkező viharfelhők közeledtek. A Matracosok kettő, míg a Galaktikusok négy pontnyira vannak a Barcától

Németország - Bundesliga: Kivégezték a Bayernt! - Belefért...

Oda a német rekordbajnok nagy sorozata, a 15. fordulóban rangadót vesztett Pep Guardiola és csapata. A bombasztikus formában lévő Borussia Mönchengladbach ezzel zsinórban tizedik mérkőzésén marad veretlen, az eredmény pedig a Borussia Dortmund malmára hajtotta a vizet. Noha azt mondhatjuk, hogy ez a vereség belefért, meg kell, hogy jegyezzük, hogy a BVB öt pontnyira settenkedik a címvédő mögött. Érdekesség, hogy a hazai csapat 13 perc alatt végezte ki ellenfelét, Neuer ezen periódusban háromszor is kapitulált.

Olaszország - Serie A:Elsőkből lesznek a harmadikok

A címmel keretbe foglaltuk a hétvégét és az eseménysort, illetve azt is elkönyvelhetjük, hogy a Manchester City mellett a Napoli bukta a legnagyobbat, éllovasból  harmadikká avanzsálódott. Sokan nem gondoltak arra, hogy majd pont a kiesés ellen küzdő Bologna állítja meg Sarri csapatát, az eredményjelzőn 3-0 is állt, ám a vége azért szoros lett. Ezért viszont nem osztottak pontot, győzelmével a Fiorentina és az Inter is kitette az indexet és előzött is.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése