2015. október 20., kedd

Nyílt főszerkesztői kritika az nso.hu irányába!

Sajnos nem lehet szó nélkül elmenni az nso.hu lealacsonyodása mellett, avagy a vadász kifejezéssel élve az ország Dámján röhögnek a vadászok. Nemrég még ez a hatalmas tradíciókkal rendelkező oldal volt hazán első számú sportportálja, mostanra azonban kétszer is meggondolja az ember, hogy melyik webhelyet válassza. Szerencsére van választási lehetőség, mely jelenleg sokkalta nagyobb színvonallal bír, így akik a sportra kíváncsiak, azok szép lassan átszoknak más portálokra. 

Napról napra találunk olyan híreket, videókat és címeket, melyeknek mögöttes sporttartalma nulla és semmi másra nem használják, csak lájkvadászatra, illetve olvasottságnövelésre. Ez pedig szakmai szemmel teljesen elfogadhatatlan.

Igen szép összeállítást lehetne összerakni a BLIKK II színvonalú írásokról és posztokról, a legújabb ilyen a Star Wars VII. legújabb előzetese, melyre ráhúzták a sportköntöst, miszerint lesz benne vívás, sportlövészet és air race egyaránt, na meg az Egyesült Államokban egy NFL meccs félidejében mutatták be. Brávó....! Erre ott vannak a film és sorozatkritikákkal foglalkozó oldalak. Ők sem közölnek le hírt arról, hogy Lionel Messi megsérült, mert nem profilba vágó.

Egészen elképesztő, hogy a modern világban mit meg nem tesznek a pénzért és az olvasottságért, még akkor is, ha az a szakmai normákat teljesen felrúgja. Egyszerűen döbbenet ül az arcomon. Az online kiadás színvonaltalansága pedig ráhúzza a vizes lepedőt a nyomtatott változatra is, mely továbbra is hű korábbi színvonalához, ám ezáltal sokan egy véka alá veszik a kettőt. 

Lehet, hogy ez a lealjasodás, jelenleg nem látszik meg az olvasottságon, sőt, soha nem látott magaslatokban van, ám biztos vagyok benne, hogy aki igazi sportértékeket keres, az átszokik más portálokra. Sajnos a posztokon látszik, hogy ez az új irányvonal bejön az embereknek, sok-sok lájk és ezáltal bizonyára magas olvasottság is generálódik ezekkel az egyébként vezető hírekkel, de nem sporthírekkel. 

S, hogy keresünk alternatívákat!? Vajon az ember lassan jobban jár, ha a csakfoci.hu-ra megy fel, netán szakáganként olyan oldalakat olvas, melyek speciálisan az adott sportággal foglalkoznak, nem pedig bulvárkodnak és lájkvadászkodnak. 

Alternatívák (és még sorolhatnánk):
Labdarúgás: csakfoci.hu
Kézilabda: hatosfal.hu
Kosárlabda: bb1.hu, vagy kezdo5.hu
Amerikai foci: tdmagazin.hu

Magunkat direkt nem is említem, (mindenki döntse el maga, hogy hova helyezi a FociClub.hu-t a sorban és olvassa-e) hiszen ezen poszt nem reklámcélból készült, csupán szakmai felháborodásom szerettem volna kifejezni nyíltan.  Mert bosszantó az az irány, melyet Magyarország vezető sportportálja célirányként választott.

Ha pedig a leírtak valakinek nem tetszenek, annyit tudok mondani, szókimondóság, sajtószabadság! Nem kell mindig mindent elnézni és  a szőnyeg alá söpörni, ahogyan ebben az országban szokták. Akinek nem inge, ne vegye magára...!

Végezetül pedig pár olvasói kommentárt idézünk az nso.hu Star Wars poszt alól:
- Tiszta sötét oldal lett ez az NSO..
- Ez aztán ide tartozik.... NSO-nak nullák az adminjai...
- Lájkvadászat
- Bulvár film, mozi, celebek! Ezek a rovatok még hiányoznak az oldalról...
- Undorító egy oldal letettek. (Blikk 2)
- Nah, most vettük ki a lájkot
- Sportérték 100 %-on...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése