2015. június 19., péntek

Suarez sorsára juthat Dempsey a Seattle vezére

Jól kicseszett önmagával, klubcsapatával és hazája nemezeit csapatával is Clint Dempsey a Seattle Sounders kiválósága, avagy hosszú eltiltás elé néz a 112-szeres amerikai válogatott támadó. Suarezi magaslatok...! 

Hétvégén a Portland Timbers elleni kupamérkőzés hosszabbításában szakadt el a cérna a 32 esztendős klasszisnál, aki csapattársa kiállítását kifogásolta a játékvezetőnél. A szavakat tettek is kísérték, a spori jegyzetfüzete darabokban hullott a földre, ezt követően pedig Dempsey számára is villant a piros. Az eset mellett nem lehet csak úgy tovaszaladni, ilyen kihágás esetén súlyos szabályok sújtják a tettest az Amerikai Labdarúgó Szövetség (US Soccer) érvényben lévő szabályzata szerint.

Habár hivatalos döntés még nem született Dempsey ügyében, ám borítékolható, hogy három hónapos eltiltás vár rá, így szeptember 16-ig nem szerepelhet az MLS-ben és ami még ennél is fontosabb, az eltiltás a válogatottban való szereplésre is szólhat, melynek következtében az amerikai csapat nélküle utazhat meg a CONCACAF Aranykupára, mely nemsokára kezdetét veszi.

Dempsey felveheti a kapcsolatot sorstársával az FC Barcelona uruguayi klasszisával, s érdeklődhet, hogy miként is lehet kibírni egy ilyen eltiltást. Suarez a világbajnokságot követően került a maródiak listájára, bizonyára mindenki emlékszik a történelmi harapásra. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése