2015. június 4., csütörtök

Copa America (felkészülés): Mexikó és Ecuador is ikszelt

Itt van a kertek alatt a Copa America rajtja, jövő héten ilyenkor a szervezők már az utolsó simításokat végzik majd a pénteki rajt előtt. A csapatok gőzerővel készülnek, a kapitányok utazó kereteket szűkítenek, a FociClub.hu pedig minden történésről beszámol majd. A felkészülési eredmények mellett minden csapatról készítünk bemutatót. Megtekinthető lesz az egész torna menetrendje, bemutatjuk a rendező országot és a helyszíneket, illetve egy kis történelmi visszatekintőt is tartunk. Nem utolsó sorban pedig esélylatolgatásba is bocsátkozunk, s egy meglepetésvendég is megszólal majd exkluzív módon egyenesen Uruguayból. 

Míg a csapatok többsége egyelőre edzéseken vesz részt, s alakítja a taktikát, addig Mexikóm már második felkészülési mérkőzését játszotta az éjjel, míg Ecuadorés Peru is megkezdte a felkészülési mérkőzések sorát.

Peru - Mexikó 1-1 (0-0)
G: Farfan (62.) ill. Valenzuela (76.)
Kiállítás: Requena (79.) ill. -

A szintén a tornára készülő Peru  nemzeti csapata nagyobb falatnak bizonyult, mint pár napja Guatemala. Mindkét edző rengeteg cserével és változtatással játszott. Ez persze természetes, hiszen itt első sorban nem az eredmény ami számít. A mérkőzés első találatát Peru szerezte a 62. percben, a gólszerző Farfan volt a Schalke 04 támadója. A bekapott gólra válaszolt Mexikó, Valenzuela egalizált a 76. percben. A mérkőzésen több gól nem, azonban egy kiállítás született, avagy az 52. percben pályára lépő Requena a 79. percre duplán besárgult. Peru az elkövetkezendő napokban nem játszik meccset, míg Mexikó a brazilokkal mérkőzik meg vasárnap.

Panama - Ecuador 1-1 (0-0)
G: R. Torres (63.-büntető) ill. F. Martinez (50.)
Kiállítás: Godoy (81.) ill. -

Ecuador számára túl nagy falat volt Panama nemzeti csapata, avagy Martinez vezető gólja az 50. percben végül csak egy döntetlent ért, ugyanis Román Torres szűk negyed órával később böntetőböl egalizált. A játékosok ezen a mérkőzésen is forogtak, mindkét edző próbálgatta saját elképzelését. Felkészülési meccs ide vagy oda, Godoy  nem sajnálata a kontinenstornára készülő ellenfelet a 81. percben, a játékvezető pedig nem sajnálta a pirosat a belépőért. A két csapatnak ez csak az első felvonása volt, vasárnap Ecuadorban mérkőznek meg egymással.

Copa America résztvevők már lejátszott felkészülési mérkőzései:
Mexikó - Guatemala 3-0 (Herrera 2, Corona)

További felkészülési mérkőzések az elkövetkezendő napokban:
Szombat 00:00 Chile - Salvador
Szombat  23:00 Uruguay - Guatemala
Szombat  23:15 Kolumbia - Costa Rica
Vasárnap 01:00 Argentína - Bolívia
Vasárnap 01:15 Paraguay - Honduras
Vasárnap 22:00 Brazília - Mexikó
Vasárnap 23:00 Ecuador - Panama

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése