2015. május 17., vasárnap

Történelmi feljutás! - Jövőre újoncot avat a Serie A

A Carpi után szombaton egy újabb együttes harcolta ki a feljutást a Serie A-ba, avagy jövőre története során először indulhat a legmagasabb osztályban a Frosinone Calcio labdarúgócsapata! 

A klub története 1928 óta íródik, s az együttes most soha nem látott magasságokba emelkedett, jövőre a Juventus, a Roma, a Napoli, avagy a Serie A mezőnye ellen bizonyíthat Stellone csapata. Szombaton a Serie B idei kiírásának utolsó előtti fordulóját rendezték, a Frosinone pedig a kiesés elől menekülő Crotone 3-1-es legyőzésével biztosította a feljutást.

A csapat a kétezres évek elején megjárta a Serie B-t, ám rövid időn belül ismételten visszacsúszott. A sikertörténet tavaly kezdődött, Stellone vezetésével a csapat feljutott a másodosztályba, ahol nem sikerült megragadnia ezt már tudjuk, ám pozitív értelemben, ugyanis újoncként végez a tabella második helyén, s indulhat jövőre a Serie A-ba!

Jövőre tehát az élvonal csapatai megismerkedhetnek a Matusa Stadionnal, mely kevesebb mint 10 ezer néző befogadására alkalmas. A létesítményt 1932-ben építették, s 2006-ban felújításon esett át. Hivatalos befogadóképessége 9680 fős.

Serie A-ból a B-be, avagy az élvonal kiesői: Idén a Cagliari, Cesena, Parma trió esett ki, ezt már három fordulóval a bajnokság vége előtt tudtuk. Ezen három csapat nagyon lemaradt az alsóház többi tagjától. 

Serie B-ből az A-ba, avagy akik élvonalbéli tagságot váltottak: A Carpi bajnoki címe után a Frosinone a második automatikus feljutó, a harmadik csapat kilétéről rájátszás dönt majd.

Serie B-ből a harmadik ligába: Immáron biztos, hogy a Varese mellett a 2011-ben még a Serie A-ban "vitézkedő" Brescia is a harmadik vonalban kezdi meg a 2015-2016-os szezont, míg a harmadik biztos kiesőről az utolsó forduló jön, majd következhet az alsóházi rájátszás, az osztályozós párharcok.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése