2015. április 11., szombat

Hiába vezetett az Everton, egy pont lett a vége

Walesi döntetlennel indult a Premier League 32. fordulója, az Everton látogatott a Swansea vendégségébe, a felek pedig megosztoztak a pontokon. Hiába az utóbbi hetek jó szereplése, az Everton ezt a szezont már sehogy sem menthette meg, míg a Swansea úgy fest, hogy a biztos középmezőnyben zár. 

Swansea City - Everton 1-1 (0-0)
G: Shelvey (69.) ill. Lennon (41.)

Roppant kiegyenlített mérkőzést vívott egymással a két középcsapat, s bár összességében az Everton játszott a kapura veszélyesebben, a felek megosztoztak a bajnoki pontokon. Jó fél óráig igazi helyzetet sem jegyezhettünk fel, ekkor azonban megindultak a felek, előbb a hazaiak szereztek kis híján gólt Shelvey révén, majd a túloldalon Coleman lövésénél kellett Fabianskinak nagyot nyújtóznia. Lélektani szempontból nagyon fontos pillanatban a 41. percben rezgett először a háló McCarthy labdáját Lennon kamatoztatta gól kötvényében. A félidő aztán kis híján 0-2-lett, ám Fabianski bravúrosan védett a 44. percben Kone lövésénél.

A fordulást követően a sárga lapoké volt a főszerep, a tördelt játék közepette pedig Coleman kézilabdázott egy kicsit, a játékvezető pedig ezt nem vette jó néven, így a büntetőpontra mutatott. A megítélt tizenegyest Shelvey értékesítette, s mint az kiderült ezen találat a végén egy pontot ért.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése