2015. április 21., kedd

Ádáz harc: Bukott a török listavezető, élen a címvédő

Fenerbahce, Besiktas, Galtasaray, avagy 51 bajnoki cím tulajdonosai. A török klubfutball legeredményesebb együttesei. Három klub, mely ádáz harcot fut a 2014-2015-ös bajnoki címért. A dobogón elfoglalt helyezések hétről hétre változnak, mindenki volt már az élen, ám csak az számít majd, hogy 34 forduló után kinek a nevével kezdődik a lista. A hétvégén újfent változás állt be, nézzük mi történt és hogyan áll most a versenyfutás. 

A 27. fordulónak még listavezetőként futott neki a Galatasaray, ám a Trabzonspor elleni rangadót 2-1-re elbukta Hamza Hamzaoglu csapata. A két rivális eredményének tükrében máris a dobogó legalsó fokán találta magát a Sneijder vezette alakulat, mely a hétvége folyamán hazai környezetben javíthat. A Besiktas a Kasimpasa 5-1-es kiütésével ugrott a harmadikról a második helyre, beérve pontszámban a Galatát. Jelenleg a két csapat közt a gólkülönbség dönt. 

Élen a címvédő, avagy a Fenerbahce a Bursaspor 1-0-ás legyőzésével hétfőn este előzött, s hét fordulóval a vége előtt egy ponttal vezeti a török pontvadászatot. Messze még a vége, kíváncsian várjuk, hogy miként alakul a versenyfutás. Fontos és megjegyzendő, hogy a három csapat közül még a Galatasaray és a Besiktas találkozik majd egymással az utolsó előtti fordulóba.

A bajnoki címek számokban:
Fenerbahce 19
Galatasaray 19
Besiktas 13

Amennyiben tehát a Fener vagy a Galata nyeri a bajnokságot, új rekordbajnoka lesz Törökországnak, a Fener tavaly érte be a városi rivális Galatát, most pedig akár előzhet is.

Íme a bajnokság állása 27 forduló után:
1. Fenerbahce 59 pont (46-20)
2. Besiktas 58 pont (47-25)
3. Galatasaray 58 pont (51-34)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése