2015. március 17., kedd

Serie A: A veterán Luca Toni gólkirályi címre tör - Top10

A mögöttünk álló három fordulóban nem igen tündököltek az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) legjobb gólvágói, egy játékost azonban meg kell, hogy említsünk. A veterán Luca Toni bejelentkezett a gólkirályi címért. 

Az élen továbbra is Carlos Tevez és Icardi található, mindkét argentin egy-egy gólt jegyzett csapata utolsó három bajnokiján, ahogyan Higuain a Napoli házi gólkirálya is. Az argentin hegemónia tehát tovább tart, igaz Dybala az utóbbi hetekben kissé lemaradt, nem jegyzett találatot, így az AC Milan legeredményesebbje, a szintén egy gólt jegyző Menez beelőzte. A listát végigfutva, hátrafelé sem találunk nagy változást, Gabbiadini és Callejon sem tudott az ellenfelek hálójába találni, míg Quagliarella és Di Natale egy-egy góllal növelte teljesítményét.

Ott van azonban a dobogó harmadik fokán az immáron 38 esztendős Luca Toni, a Hellas Verona labdarúgója legutóbbi három meccsén rendre eredményes tudott lenni, sőt, a hétvégén duplázott. Fiatalokat megszégyenítő lendület, bizony innentől számolni kell az olasszal, mint a gólkirályi cím egyik várományosa. Meglátjuk, hogy hétvégén a Lazio ellen mire megy, folytatódik a jó sorozat, vagy éppen megszakad.


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése