2015. március 13., péntek

Mourinho és a beé plántált bizalom

Nagy a bizalom Jose Mourinho iránt a Stamford Bridgen, ha hinni lehet az angol sajtónak, a portugál tréner új szerződést kap a Bajnokok Ligája kiesést követően. 

Úgy tűnik, a kudarc és a sok kritika ellenére Roman Abramovic bízik a csapat vezetőedzőjében és tetszik neki a csapat által képviselt, a futballszurkolók nagy része által kritizált taktika. Avagy mindegy, hogy hogyan, csak eredményesen.

A Special One szerződése jelenlegi állapotában 2017-ig érvényes, a hírek szerint pedig új négy esztendőre szóló kontraktussal szeretnék aláírni a trénerrel, melynek értelmében 2019 nyaráig lehet a londoni kékek vezetőedzője.

A Chelsea fantasztikus játékoskerettel rendelkezik, ám a mutatott játék sokszor demoralizáló. Mindenkinek a fejében él a defenzív futball, a kósza kontratámadásokra épülő játék, melynek immáron elnevezése is van: Chelsea-busz! Sokszor eredményes, ám a közönséget ki nem szolgáló szisztéma, antifutballként emlegetik, mely erőszakos, pályán megnyilvánuló, olykor hisztibe és színészkedésbe átcsapó stílust gyakorol. Ha pedig ez nem lenne elég, Mourinho pszichológiai fegyverként rendre a játékvezetéssel foglalkozik... (Ezen eszme nem a mi szubjektív véleményünk, hanem a futballtársadalomban kialakult kép, a szurkolók gondolata)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése