2015. február 17., kedd

Bajnokok Ligája: Folytatódik a küzdelem a legrangosabb címért - előzetes

Véget ér a téli álom, folytatódnak Európa legrangosabb kupasorozatának a Bajnokok Ligájának a küzdelmei. Tizenhat csapat, nyolc párharc és ádáz küzdelem várható, fantasztikus összecsapások, a modern kori labdarúgás krémje. Kedden két mérkőzést játszanak, pályán lesz a Bayern, illetve egymás ellen lép pályára Ibrahimovic és Diego Costa. Öveket bekötni! - Indul a labdarúgás "Száguldó Cirkusza"... 

20:45 Shakhtar Donetsk - Bayern München (Digi Sport 1)

A két klub párharca nem tartozik a legvonzóbb párosítások közé, lévén a regnáló ukrán bajnok nem tartozik közvetlenül az elithez, ám sok nagy csapat orra alá törtek már borsot, s senkit nem szabad leírni azok közül, aki idáig eljutott. A párharc velejárója a kelet-ukrajnai konfliktus, ugyanis Donetsk városa háborús térség, ezáltal pedig a Shakhtar kénytelen volt hátrahagyni szurkolóit és ultramodern otthonát a Donbass Arénát. Ami a "hazai pályát" illeti, a mérkőzést az Aréna Lviv-ben bonyolítják le, jelenleg ez a "száműzött" klub otthona. A párharc egyértelmű favoritja Pep Guardiola együttese.

Shakhtar Donetsk: Mircea Lucescu legjobb kezdőcsapatát küldheti pályára, ugyanis Vitali Vitsenets kivételével mindenki egészséges, a 24 esztendős ukrán labdarúgó pedig amúgy sem számít alapembernek. A téli átigazolási piacon nem volt túl aktív a klub, mely előszeretettel alkalmaz brazil kiválóságokat. Ezúttal is így tettek, a támadó középpályára érkezett Alan Patrick a Palmeriastól, míg elhagyta a csapatot a Barca egykori védője Dmytro Chygrynskiy.

Bayern München: Pep Guardiola négy kulcsemberét is kénytelen nélkülözni sérülés miatt. Továbbra sem bevethető Thiago Alcantara és honfitársai Xabi Alonso és Javi Martínez, míg a csapatkapitány Philipp Lahm is a lelátón kaphat csak helyet. Ennek ellenére bombaerős kezdőt küldhet a spanyol szakember a pályára. Ami a télen történő személy báli változásokat illeti, nem volt nagy a jövés menés, egy játékos sem érkezett, míg a távozók listáján is csak Shaqiri található, a svájci az Intert választotta a több játéklehetőség érdekében.  

Forma: Teljesen ellenkező felkészülésről beszélhetünk, az ukrán, illetve az orosz futball ilyenkor még javában téli álmát alussza, ez pedig szintén döntő befolyással bírhat, ugyanis december eleje óta nem játszott tétmérkőzést a Shakhtar, azóta felkészülési mérkőzések sorával igyekszik tartani a formát. A kép igen vegyes, nem éppen meggyőző, de mérvadónak sem mondható, így nem igazán tudhatjuk, milyen is a Shakhtar jelenlegi formája. A Bayern München ellenben a téli pihenőt követően túl van négy Bundesliga mérkőzésen, igaz vereséggel és döntetlennel kezdett a Robben vezette csapat, azonban a formaidőzítés kiváló lehet, utóbbi két mérkőzésén nem kapott gólt  Bayern, míg az ellenfelek hálóját tíz alkalommal rezgette meg. Hétvégén a Hamburg szaladt bele a késbe, a hármas sípszó pillanatában 8-0 állt az eredményjelzőn...

Egymás elleni múlt: A két csapatnak nincsen egymás elleni múltja, ezidáig még nem futottak össze a gyepen a felek, ez lesz az első történelmi összecsapás.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése