2015. január 23., péntek

Korábbi Inter támadót szerződtetett a Pécs

Az utóbbi időben folyamatos témát szolgáltatott a sportújságírók számára a PMFC-Matias élvonalbéli labdarúgócsapata, s többnyire nem a labdarúgás volt a téma. Most úgy fest, hogy stabilizálódott a helyzet a baranyai klubnál, s lehet koncentrálni a bennmaradásra, mely nem lesz könnyű. A klubvezetés pénteken bejelentette, korábbi Inter támadóval erősödött a keret. 

Ami a pécsi csapat tabellán elfoglalt helyét illeti, előre nézve nagy betűrengeteg és csapatnevek, míg hátratekintve fekete űr, avagy holtszezonban liga utolsó az együttes 10 egységgel. Legutóbbi tíz mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni a klub, ám vészharangot még nem kell kongatni, sok csapat szerepel hasonlóan gyengén. A 11. pozícióig bezárólag mindössze négy pont különbség van a csapatok között, így ádáz küzdelem várható a bennmaradásért. A tizedik pozícióban helyet foglaló Kecskemét mondhatni hátradőlve figyelheti az eseményeket, a kiesés szele igen távoli. Hogy mely csapatokkal kell felvennie a versenyt a Pécsnek? Nos, a haladás, Honvéd, Dunaújváros, Pápa, Nyíregyháza ötössel. 

Semmi sincs tehát veszve, egy jó felkészüléssel és remek erősítésekkel meg lehet tartani az élvonal béli tagságot. A klubvezetés pénteken bejelentette Dimitar Makriev érkezését, a 31 esztendős bolgár válogatott labdarúgó hosszú időn keresztül volt az Inter játékosa, ám rendre kölcsönadta a kék-fekete klub, így bemutatkozására nem került sor. Ami karrierjét illeti, számos helyen megfordult, a CSKA Sofiában nevelkedett, majd lett profi, mígnem lecsapott rá az Inter. Karrierje csúcsán remekül teljesített a szlovén Maribornál (48 meccs 23 gól), illetve ezt követően az izraeli Ashdodban (84 meccs 30 gól). Légiósodott Ukrajnában, Oroszországban, Lengyelországban és Svájcban, míg legutóbb Hongkongba sodorta az élet. A baranyai klub szabadúszóként szerződtette, a kontraktusra odakerültek a felek aláírásai.

Makriev piaci árát a transfermarkt.de 500 ezer euróra taksálja.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése