2015. január 14., szerda

Francia Ligakupa: Ibrahimovic mellel "lőtte" az elődöntőbe a PSG-t

Két hely immáron elkelt a Francia Ligakupa idei kiírásának elődöntőiben, a Bastia után a Paris Saint-Germain is továbbjutott. Mindkét kedd esti mérkőzésen forrotta a hangulat, előbbin két pirosat is kiosztott a bíró, míg utóbbin játékmegszakítással tarkított közjáték volt a műsoron Inrahimovic találatát követően. 

St.-Etienne - PSG 0-1 (0-0)
G: - ill. Ibrahimovic (72.)

Meglehetősen visszafogott teljesítménnyel rukkoltak elő a felek, a St.-Etienne pedig a hazai pályához képest nem vállalt túl sokat, erre pedig ráfizetett. A mérkőzés egyetlen találatára a 72. percig kellett várni, ekkor Ibrahimovic egy remek beadást mellel tett a kapuba, s bár Ruffier beleért a labdába és kiütötte, a játékszer már teljes terjedelmében áthaladt a gólvonalon. A találat és a játékvezetők döntése borzolta a kedélyeket, a Stade Geoffroy-Guichard közönsége nem bírta idegekkel, s különféle tárgyak repültek a pályára, melynek következtében a játékvezető beszüntette a mérkőzést, egy ízben pedig úgy tűnt Christophe Galtier hívja le játékosait. Hosszadalmas közjáték és szünet után aztán folytatódhatott a találkozó, a hazaiak kétszer is közel voltak az egyenlítéshez, ám ez elmaradt. 

Bastia - Rennes 3-1 (0-1)
G: Squillaci (47.), Danze (71.-öngól), Cisse (90.) ill. Armand (12.)
Kiállítva: - ill. Kondarsen (65.), Lenjani (76.)

Hétvégén sokkolta a futballvilágot a Bastia, mely két gólos hátrányból hintett négyet a PSG-nek a francia pontvadászat soros fordulójában. A sikersorozat a Rennes ellen is folytatódott, Ghislain Printant tanítványai immáron elődöntősnek mondhatják magukat. A mérkőzés elején Armand révén a vendégek szereztek vezetést, azonban a fordulást követően egyből sikerült egyenlíteni, majd  25 perccel a vége előtt tíz emberre fogyatkoztak a vendégek. ha ez még nem lett volna elég, Danze öngólt vétett, ezzel pedig már a Bastia vezetett. Lenjani szabálytalansága révén a 76. percben még tovább fogyatkozott a Rennes, mely végül hármat kapott és kiesett.

A szerdai folytatásban:
17:00 AS Monaco - Guingamp
21:00 Lille - Nantes

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése