2014. augusztus 5., kedd

BL-selejtező: Belga meglepetés, szlovén öröm - eredmények

Kedd este folytatódtak a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének küzdelmei. Nyolc együttes lépett pályára a visszavágókon, ám közülük csupán négy örülhetett a lefújás pillanatában. Csalódottak lehetnek a görög, az izraeli, a svájci, na meg a magyar futballszeretők egyaránt. 

Panathinaikos - Standard Liege 1-2 (1-2)
G: Arslanagic (17.-öngól) ill. Mbombo (36.), M'Poku (41.)
Tj: a Standard Liege 2:1-es összesítéssel

A gól nélküli odavágót követően a párharc egyértelmű favoritjává lépett elő a Panathinaikos, melynek közönségét nem kell bemutatni, a belga Standard Liege pokoli mérkőzésre készülhetett. A 17. percben aztán hangrobbanás tört ki az Apostolos Nikolaidis Stadionban, mikor is Arslanagic  a saját kapujába talált, ezzel vezetést szerezve a zöldeknek. A félidő hajrájában azonban jött  egy rövidzárlat és Mbombo, illetve M'Poku tévén megfordította a párharcot a Liege. Hiába játszott hatalmas fölényben és alakított ki sokkalta több helyzetet a Pana, a lefújás pillanatában a belgák örülhettek. 

Maccabi Tel Aviv - Maribor 2-2 (1-1)
G: Ben Haim (42.), Ben Basat (54.) ill. Ibrahim (36., 55.)
Tj: a Maribor 3:2-es összesítéssel

Megőrizte hazai pályán szerzett egy gólos előnyét a Maribor, mely egy igen izgalmas négy gólt hozó mérkőzésen jutott tovább izraeli riválisával szemben. Nyugati szomszédunk legújabb hőse a duplázó Ibrahima, akinek hála, a Maribor tartotta a lépést az ellenféllel.

Lille - Grasshoppers 1-1 (1-1)
G: Balmont (19.) ill. Abrashi (33.)
Kiállítva: - ill. Pavlovic (69.)
Tj: a Lille 3:1-es összesítéssel

A két csapat párharca gyakorlatilag az odavágón eldőlt, nagy csoda kellett volna, hogy a Lille hazai környezetben elherdálja két gólos előnyét. Ennek megfelelően több kulcsember is pihenőt kapott, gondolván a folytatásra, illetve a hétvégi francia bajnoki nyitányra. A franciák a huszadik perc derekán növelték előnyüket, melyre Abrashi révén érkezett válasz, ám többre nem futotta a svájciaktól, akik emberhátrányban fejezték be a mérkőzést.

BL-selejtező: Hihetetlen, a 94. percben esett ki a Loki… ---> RÉSZLETEKÉRT KATT

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése