2014. június 11., szerda

Felkészülés: CR7 játszott, Portugália ötöt hintett

Magyar idő szerint hajnali négy óra környékén lefújták az utolsó felkészülési mérkőzést, mely a labdarúgó-világbajnokságra történő felkészülést szolgálta. Holnap immáron élesben dübörög a torna, Brazília és Horvátország lesz a porondon, most azonban még egy pillanatig figyeljünk Portugáliára, aki CR7-el a kezdőben hengerelt. 

Portugália - Írország 5-1 (3-0)
G: Almeida (3., 37.), Keogh (20.), Vieirinha (77.), Coerntrao (83.) ill. McClean (52.)

Mezőnyben az ír válogatott teljes mértékben felvette a harcot, szinte semmivel nem voltak jobbak a portugálok, ám ami a kapu előtti teljesítményt illeti, roppant nagy volt a differencia. Mind próbálkozások, mind pedig kaput találó kísérletek terén. Az első gólra nem is kellett sokat várni Hugo Almeida egy remekbe szabott Varela beadást követően fejelhetett tisztán a kapuba. A 20. percben aztán egy a védőn csúnyán és borzasztó pechesen megpattanó labda talált utat a kapuba, szegény Keogh nem tehetett az esetről. A félidőben három gólosra duzzadt a portugál előny, erről pedig Almeida gondoskodott, a portugál keretbe foglalta az első játékrészt.

A második játékrész elején aztán McClean révén szépítettek az írek, ám ez csak szépségtapasz volt, Vieirinha  a 77. percben  fejelhetett egy kiváló beadást követően , ezt még a kapus védeni tudta, ám a kipattanó is az övé volt, azt pedig könnyedén belsőzte a hálóba. A végeredményt Coentrao állította be, a Real Madrid sztárja remek indítást kapva két védő gyűrűjében remek mozdulattal emelt el az írek kapusa felett. Cristiano Ronaldo 65 percet töltött a pályán, teljesítménye pedig nem volt túl meggyőző.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése